Search
Close this search box.

Lebičevo leto: V četrtek na Prevaljah koncert Zbora Slovenske filharmonije z dirigentko Jerico Bukovec

V četrtek, 29. avgusta, ob 19. uri, bo v cerkvi Device Marije na jezeru na Prevaljah slavnostni koncert Zbora Slovenske Filharmonije z dirigentko Jerico Bukovec ob 90-letnici skladatelja Lojzeta Lebiča.

V letošnjem letu častni občan Občine Prevalje, skladatelj akademik Lojze Lebič slavi devetdeseto obletnico rojstva. V Občini Prevalje poteka niz prireditev, s katerimi želijo počastiti skladateljev jubilej. Prireditve ob Lebičevem letu se vrstijo skozi vse leto, organizira pa jih KD Mohorjan z ostalimi
deležniki.

Lojze Lebič, rojen 23. avgusta 1934 na Prevaljah na Koroškem, je skladatelj, dirigent, pedagog in glasbeni pisec. Velja za enega najtehtnejših sodobnih slovenskih skladateljev. Njegove skladbe so bile izvajane na številnih festivalih, njegova dela so v tonskih arhivih mnogih radijskih postaj in v katalogih založniških hiš. Skladatelj se pogosto oglaša tudi kot razmišljujoč glasbenik tako s pogovori v časopisih in revijah kot s samostojnimi eseji in prispevki ali javnimi nastopi.

Foto: Anže Malovrh/STA

Četrtkov koncert bo izveden kot sklepni dogodek v sklopu serije kulturnih prireditev »Kjer raste kultura« v občinah, kjer so jih prizadele poplave.

S serijo dogodkov »Kjer raste kultura« so pričeli marca letos v Črni na Koroškem, kjer so pripravili koncert zasedbe Ana Pupedan ter razstavo Dnevi visokih vod. Razstava, ki je nastala pod okriljem Kulturnega društva Jože Tisnikar Mislinja je bila namenjena eni največjih naravnih katastrof v zgodovini Slovenije, poplavam.
S koncertom Zbora Slovenske filharmonije z dirigentko Jerico Bukovec pa na Prevaljah zaključujemo serijo kulturnih dogodkov »Kjer raste kultura«, ki so bili izvedeni v občinah, kjer so jih prizadele poplave.
Dogodke je financiral JSKD ob podpori Ministrstva za kulturo.

Vir: JSKD OI Ravne


Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
V četrtek, 29. avgusta, ob 19. uri, bo v cerkvi Device Marije na jezeru na Prevaljah slavnostni koncert Zbora Slovenske Filharmonije z dirigentko Jerico Bukovec ob 90-letnici skladatelja Lojzeta Lebiča.