Search
Close this search box.

Koncert Bilbi v Slovenj Gradcu v okviru Wolfovega poletnega festivala

V Slovenj Gradec v okviru Wolfovega poletnega festivala prihaja Bilbi.

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec, vas v četrtek, 22. avgusta 2024, ob 19.30 uri vabi v atrij Rojstne hiše Huga Wolfa na koncert izjemne slovenske pevke in avtorice Bilbi.

Dobrih trinajst let je tega, odkar se je Bilbi prvič predstavila slovenskemu občinstvu s skladbo Hvala za vijolice. Za psevdonimom, ki v hebrejskem jeziku pomeni Pika Nogavička, se skriva Maja Pihler Stermecki, pevka in avtorica, ki je po študiju muzikala na Dunaju mnoga leta ustvarjala v Berlinu. Po vrnitvi v Slovenijo, leta 2010, je svoje avtorske moči združila s komponistom in glasbenikom Gregorjem Stermeckim, nastal je projekt Bilbi.

Do sedaj sta izdala tri studijske albume, Drobne slike, Toskana in Šibke točke, trenutno pa nastaja že četrti studijski album. Pred izidom novega albuma je Bilbi s svojo spremljevalno skupino pripravila poseben koncertni program svojih največjih uspešnic.

V Wolfovi hiši se bo predstavila v intimnejši, akustični različici, spremljala pa jo bosta kitarist Luka Sraka in violinistka Doris Šegula. Skupaj vas bodo virtuozno razvajali na čutnem glasbenem potovanju skozi raznolik repertoar njenega dolgoletnega ustvarjanja.

Ne zamudite tega posebnega glasbenega večera, ki vas bo zapeljal v svet Bilbijinih dolgoletnih ustvarjalnih zgodb.

Vir: Koroški pokrajinski muzej

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Slovenj Gradec v okviru Wolfovega poletnega festivala prihaja Bilbi.