Search
Close this search box.

Film “Viharnik z roba” v Narodnem domu Mežica: Obujanje začetkov slovenskega alpinizma

Viharnik z roba je film, ki pripoveduje zgodbo o začetkih slovenske športne elite in krepljenju narodnega ponosa.

V torek, 24. septembra 2024, ob 18.30, vas Planinsko društvo Mežica vabi na nepozabno potovanje v preteklost, ko bo v Narodnem domu Mežica predvajan celovečerni film “Viharnik z roba, 100 let Skalašev”, ki prikazuje same začetke slovenskega alpinizma.

Film, ki obeležuje 100. obletnico gibanja Skalaši, ponuja vpogled v pionirske čase slovenskih plezalcev in njihov vpliv na alpinizem pri nas. Po projekciji filma bo sledil pogovor z Marto Krejan Čokl, glavno igralko v filmu. Pogovor bo vodil Jure K. Čokl.

Vstopnice so že na voljo v predprodaji na spletni strani Narodnega doma Mežica ali na blagajni, kjer jih lahko kupite pred samim začetkom filma.

Viharnik z roba, 100 let Skalašev avtorja Igorja Vrtačnika je 107-minutni biografski, gorniški, zgodovinski, avanturistični film, ki pripoveduje zgodbo o začetkih slovenske športne elite, oblikovanju samozavesti in krepljenju narodnega ponosa.

Pridružite se jim in obudite alpinistični duh preteklosti, ter spoznajte zgodovino slovenskega alpinizma skozi filmski večer v Mežici.

Več informacij in nakup vstopnic je možen TUKAJ.

Vir: Planinsko društvo Mežica

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Viharnik z roba je film, ki pripoveduje zgodbo o začetkih slovenske športne elite in krepljenju narodnega ponosa.