Search
Close this search box.

Makaronflajš zbližal Korošce, zmagovalci so vsi (VIDEO in FOTO)

Na 1. festivalu makaronflajša (in tife) so "najboljši krožnik" pripravile vse ekipe. Na prireditvi, ki jo je spremljal tudi bogat glasbeni program pa so v dobrodelne namene zbrali 1.332 evrov.

Na 1. festivalu makaronflajša (in tife) so “najboljši krožnik” pripravile vse ekipe. Na prireditvi, ki jo je spremljal tudi bogat glasbeni program pa so v dobrodelne namene zbrali 1.332 evrov.

Danes, 11. maja, je na mežiški tržnici potekal 1. festival makaronflajša (in tife), s pestrim spremljevalnim programom in dobrodelno noto. S prireditvijo, na kateri je sodelovalo in kuharske sposobnosti preizkusilo 21 ekip ter številna množica obiskovalcev, ki so prišli na krožnik makaronflajša (in tife) od blizu in daleč, sta zadovoljna tako pobudnik in soorganizator festivala, Dejan Dimec kot tudi župan Občine Mežica, Dušan Krebel.

VIDEO IZJAVA DEJANA DIMECA: “Pomembno je, da so se ljudje zbrali in da se imamo fajn.”


Na prireditvi, ki se je začela ob 8.30 z zborom ekip, so sodelovali tudi godbeniki Pihalnega orkestra Rudnika Mežica, ki so uradno otvorili začetek kuhanja, tekom dopoldneva pa so se na glasbenem “odru” predstavili še Milan Kamnik, Ditka, Farty Animals, Dejan Dimec in Lucija Štrekelj, S.O.S. kvintet ter Dunja Vrhovnik.

VIDEO IZJAVA ŽUPANA DUŠANA KREBLA: “Kjer je gužva, pridejo tudi ostali in to je prav.”


Organizatorji so med 21 ekip razdelili 42 kilogramov makaronov in 25 kg tife.

VIDEO: Utrinek današnjega dogajanja v Mežici.


Izkupiček prostovoljnih prispevkov, ki so jih obiskovalci darovali za krožnik makaronflajša (in tife) bodo organizatorji namenili nakupu glasbenih inštrumentov za učence Osnovne šole Mežica. Dimec je namreč idejo za to gesto dobil po vzoru Marka Soršaka – Sokija “20 za 20”, ki podobne prireditve že izvaja in izkupiček namenja nakupu glasbil po osnovnih šolah v Sloveniji.

Dogodki

Na 1. festivalu makaronflajša (in tife) so "najboljši krožnik" pripravile vse ekipe. Na prireditvi, ki jo je spremljal tudi bogat glasbeni program pa so v dobrodelne namene zbrali 1.332 evrov.