Search
Close this search box.

Na Ravnah in na Prevaljah zmagovalni neodvisni listi

Na Ravnah je največ glasov ponovno prejela Lista Rožen, ob starem novem županu Tomažu Roženu bodo na občinskih sejah prisotni Marjana Kamnik, Aljaž Verhovnik, Irena Oder, Jože Kacil, Uršula Vezonik, Peter Stočko in Darja Krevzelj.

V primerjavi s prejšnjim mandatnim obdobjem se je okrepila SDS, tokrat bo v občinskem svetu zasedla sedem mest (Aleš LogarIgor Oder, Mojca Kristan, Milan Škafar, Darja Javornik, Štefan Šumah in Sabina Ranc), več kot en mandat je pripadel še stranki SD (Jani Prednik, Andrej Omerzel in Andrej Erjavec).

Od preostalih županskih kandidatov je bila izvoljena le kandidatka NSi Mojca Erjavec, medtem ko tako Zlatko Halilovič kot Vilko Černovšek nista bila izvoljena, svetnik Levice je namreč zaradi pravila preferenčnih glasov postal Milan Mrđenovič. V občinski svet vstopata še Suzana Vodnjov, ki je kandidirala na svoji listi, in Boris Štriker iz vrst SMC.

Logar in Prednik sta bila sicer na listah predlagana kot zadnja kandidata, vendar sta vsak znotraj svoje stranke prejela daleč največ preferenčnih glasov in bila na ta način izbrana za svetnika.

Lista za ljudi na Prevaljah prav tako ohranja svojih pet svetniških mest (Bernard PačnikRafael ŠkufcaAndrej StermecMartina Ribič in Marija Šušel), po tri sedeže so volivci namenili SDS-u (Stašo LodrantMatej Pečnik in Tatjana Ladinek) in listi Združeni (David KavtičnikŠtefan PeršakBoštjan Gorenšek).

Dve svetniški mesti je dobila Nestrankarska lista za Občino Prevalje (Bogdan Pupavac in Aleksandra Horvat). Po enega svetnika pa še SD (Aleksander Ristič), Nestrankarska lista za dostojno življenje vseh (Maks Pučelj), SMC (Ivan Backovič) in Desus (Zdravko Fajmut).

Dogodki