Spomladanski Teden restavracij poudarja gostoljubje

Začenja se spomladanski teden restavracij, na katerem bo sodelovalo 117 slovenskih restavracij. S tokratno temo Gostoljubni gostinci, zadovoljni gostje organizatorji poudarjajo, da so gostinci tudi na tem področju lahko izvirni. Posebno ponudbo bo mogoče okušati do 30. marca.

Osnovna cena menija je 25 evrov, medtem ko bolje ocenjene restavracije lahko uveljavljajo tudi doplačilo za kakovost. V primeru, da imajo dva srčka, je doplačilo tri evre, za tri srčke je doplačilo sedem evrov, za štiri srčke pa 11 evrov.

“Želimo si, da bodo sodelujoče restavracije s svojimi idejami, po svojih zmožnostih, s svojim znanjem pokazale in dokazale gostoljubje. Želimo pa si tudi, da bi gostje, ki pridejo v restavracije, bili predvsem gostje, torej da bi se temu primerno vedli, se prepustili in bi bili radovedni, kot da so v gosteh,” je pred dnevi na predstavitvi dejal selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger.

Rezervacije so možne prek spletnih strani projekta, vendar so mize pri nekaterih ponudnikih že zasedene. Mencinger skupno pričakuje okoli 60.000 gostov.

Na Koroškem v Tednu restavracij sodelujejo Hiša Ančka, Restavracija Korošica, Restavracija GT19, Gostilna Murko.

Tudi tokrat se tednu restavracij pridružuje ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, in sicer prek promocijske sheme izbrana kakovost Slovenije, ki se nanaša na meso, mleko in sadje. “Gostinci so že prej uporabljali lokalne surovine, zdaj pa jih tudi označujejo, da je potrošnik seznanjen s tem. Restavracije s tem dajejo zgled in potrjujejo, da so lokalne surovine boljše. S tem se tudi spodbuja lokalno okolje, trajnost in naše slovensko gospodarstvo,” je pred dnevi na predstavitvi dejala generalna direktorica direktorata za hrano in ribištvo na kmetijskem ministrstvu Ana Le Marechal Kolar.

Vir: STA

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Začenja se spomladanski teden restavracij, na katerem bo sodelovalo 117 slovenskih restavracij. S tokratno temo Gostoljubni gostinci, zadovoljni gostje organizatorji poudarjajo, da so gostinci tudi na tem področju lahko izvirni. Posebno ponudbo bo mogoče okušati do 30. marca.