Koroška mojstrica peke z drožmi, Anita Šumer, že vrsto let navdušuje s svojimi čudovitimi stvartitvami iz testa z drožmi. Znana pod svojo znamko ”Drožomanija” navdušuje tudi s tečaji, tako spletnimi kot v živo, kjer se udeleženci spopadejo s pripravo testa z drožmi in se naučijo rokovanja z njim. Že preko 3000 navdušenih posameznikov se je že udeležilo njenih delavnic, kjer so se naučili osnov peke z drožmi ter vse potrebno o drožeh, da jih bodo lahko uporabljali tudi pri nadaljnji peki.
Prav tako je avtorica več knjig, v katerih se posveča umetnosti peke kruha in ostalih dobrot iz droži. Leta 2019 je bila njena knjiga Drožomanija razglašena za najboljšo knjigo o kruhu na svetu po izboru Gourmand International World Cookbook Awards.
Zdaj se Anita poteguje za novi laskavi naslov, saj je bila nominirana za nagrado ”Best of Slovenija 2025” v katergoriji ”Best Food Experience”, torej najboljše doživetje, povezano s hrano. Nominacijo za prestižni naziv je prejela za svoje delavnice drožomanije, ki jih že 7 let izvaja v Sloveniji in tudi po svetu. Za Anito lahko glasujete na TEJ POVEZAVI.
V kategoriji so poleg Anite nominirani še:
Poleg kategorije, v kateri je nominirana Anita, spada pod nagrado ”Best of 2025 Food & Drinks” še več kategorij – najboljše doživetje, povezano s pijačo, najboljši gastronomski in kulinarični festival in dogodek, najboljši vinski festival in dogodek, najboljša gostilna z lokalno hrano, najboljša kava v Sloveniji, najboljša mikropivovarna, najboljši spletni vplivnež, povezan s hrano in najboljša hrana na gorski koči. V katergoriji ”Best Mountain Hut Food” je bil nominiran tudi Dom na Uršlji gori.
Za Anito lahko glasujete na TEJ POVEZAVI vse do 1. decembra 2024.
Držimo pesti za našo koroško mojstrico peke kruha z drožmi, Anito Šumer.