Search
Close this search box.

Zmaga rokometašev je ostala doma v Slovenj Gradcu

Domača ekipa iz Slovenj Gradca dosegla zmago proti Koprčanom.

Po izjemno napeti tekmi so rokometaši Slovenj Gradca v 9. krogu lige NLB premagali Koper z 31:30.

Proti Koprčanom je domača ekipa iz Slovenj Gradca dosegla peto zmago v državnem prvenstvu, za novi točki pa so se morali pošteno potruditi. Koprčani so po sedmem porazu na zadnjem, 12. mestu.

Od prve do zadnje minute je bila tekma povsem odprta in negotova. Domačini so v 47. minuti zaostajali 23:24, nato pa z goli Kristijana Eskiričića, Vida Levca in Davida Svečka v 50. minuti povedli s 26:24.

Primorci se niso predali. V 54. minuti so izenačili na 27:27 in vse do zadnjega zvoka grozili izbrancem domačega trenerja Žige Lesjaka. Za Korošce je zmagoviti gol v zadnji minuti dosegel Vuk Milenković.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Eskeričić z desetimi goli, v gostujoči pa je blestel Amir Bašić, ki je dosegel kar 15 zadetkov.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Stični pri Svišu, koprska pa bo gostila LL Grosist Slovan. Obe tekmi bosta 31. oktobra.

  • Športna dvorana, gledalcev 589, sodnika: Deržek in Brecelj.
  • Slovenj Gradec: Leben, Čudić, Cvetko 3, Štaleker 2, Milenković 6, Štaleker, Levc 3, Šol, Svečko 2, Potočnik, Pandev, Eskeričić 10 (3), Starc, Kačičnik 1, Lampret, Štumpfl 4.
  • Koper: Morato, Lampe, Kligl 1, Pajer, Purić 2, Hrovatin, Bašić 15 (1), Slama, Konjevič 2, Bekrić, Moljk 3, Furlan, Kovačevič 1, Muminović 2, Zugan 4.
  • Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 3 (3), Koper 2 (1).
  • Izključitve: Slovenj Gradec 4, Koper 4 minute.
  • Rdeči karton: /.

Vir: STA

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Domača ekipa iz Slovenj Gradca dosegla zmago proti Koprčanom.