Search
Close this search box.

V Dvorcu Bukovje se je odvila proslava ob Dnevu reformacije (FOTO)

V Dvorcu Bukovje so včeraj, 25. oktobra 2024, pripravili proslavo bo Dnevu reformacije.

V petek, 25. oktobra, se je v Dvorcu Bukovje odvila svečana proslava ob Dnevu reformacije. Dogodek so pripravili Javni zavod Dravit, JSKD Območna izpostava Dravograd, Zveza kulturnih društev Dravograd in Krščanska adventistična cerkev, ki so združili moči in poskrbeli za bogat kulturni program.

V programu so nastopili Moški pevski zbor Štefan Goršek-Čaki pod vodstvom Eve Mori. Igrokaz so odigrali učenci OŠ Podgorje pod mentorstvom Helene Korat. Slavnostni govornik pa je bil mag. Zmago Godina.

Program je z besedo povezovala Katja Čevnik, ki je skozi večer vodila obiskovalce. Po uradnem delu je sledila pogostitev, za katero so poskrbeli organizatorji. Javni zavod Dravit je prispeval pijačo, člani Krščanske adventistične cerkve pa so pripravili domače pecivo.

Dan reformacije je v Sloveniji dela prost dan. Obeležuje se 31. oktobra in je posvečen reformaciji, verskemu, družbeno-političnemu in kulturnemu gibanju v 16. stoletju, ki je Slovencem prineslo prve tiskane knjige v slovenščini, prvo slovnico in s tem slovenski knjižni jezik. Najvplivnejši slovenski predstavnik reformacije je bil Primož Trubar, ki je bil avtor prvih natisnjenih knjig v slovenščini, Katekizma in Abecednika (obe sta izšli leta 1550). Dan reformacije 31. oktobra praznujejo tudi drugod po svetu.

Vir: OI JSKD Dravograd

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Dvorcu Bukovje so včeraj, 25. oktobra 2024, pripravili proslavo bo Dnevu reformacije.