Search
Close this search box.

Lio prigrizki: Okusna in zdrava poslastica za vse priložnosti

Izdelki Lio so prava izbire za vse tiste, ki radi posegate po slastnih, a zdravih in naravnih prigrizkih. Butično podjetje iz Radelj ob Dravi namreč ponuja okusno liofilizirano sadje - 100 % naraven prigrizek brez dodanih sladkorjev, primeren za vsak dan.

Lio je butično podjetje, ki se s strastjo in predanostjo posveča ustvarjanju okusnih in kakovostnih liofiliziranih izdelkov. Za znamko Lio stoji par iz Radelj ob Dravi, Tina in Dejan, sta z liofilizacijo – posebnim postopkom sušenja, ki se uporablja za odstranjevanje vlage iz snovi kot so hrana, zdravila in biološki materiali – začela pred tremi leti.

Foto: Gregor Lorenc

Kot pravita, se je vse skupaj začelo iz njune ljubezni do zdravih in naravnih prigrizkov, predvsem pa sta bila navdušena tudi nad hrustljavo strukturo sadja, ki jo prinese postopek. »Najin cilj je bil vedno ponuditi nekaj edinstvenega in okusnega, kar bi tudi sama z veseljem jedla vsak dan. Zelo sva vesela, da otroci obožujejo liofilizirano sadje, saj gre za zdrav prigrizek, ki je 100% naraven, brez dodanega sladkorja, in hkrati zelo okusen.«

Liofilizirano sadje je lahko odlično tudi za pohodništvo, saj je lahko (ker ne vsebuje vode) in ko ga zaužijemo, hitro povrne energijo. Liofilizirano sadje je trenutno na voljo v dveh planinskih kočah – v Domu na Uršlji gori in Domu planincev v Logarski dolini.

Sadje se lahko uživa kot zdrav prigrizek ali pa se ga doda smoothijem, jogurtom in ostalim jedem. Uporabimo pa ga lahko tudi kot dekoracijo k pijačam, sladicam in ostali hrani.

Tina in Dejan že skoraj od samega začetka sodelujeta s slaščičarko Natašo iz SweetInk, s katero ustvarjajo ročno izdelane čokolade in čokoladne bonbone z liofiliziranim sadjem.

Čokoladne bonbone lahko naročite skozi vse leto, v prazničnem času pa bodo na voljo tudi čokolade, idealne za obdarovanje. Trenutno ponujajo tri različice bonbonov – mlečna čokolada z liofilizirano jagodo, karamelna čokolada z liofilizirano banano in bela čokolada z liofilizirano malino. 

Prav zdaj pripravljajo posebne darilne sete za praznično sezono, ki bodo vsebovali čokoladne bonbone, liofilizirano sadje v kozarčku ter med z liofiliziranim sadjem podjetja Mulclar. Letos bosta setom dodala tudi tedenski planer, ki sta ga oblikovala sama.

Okolju prijazna embalaža

Dejan in Tina se trudita delovati okolju prijazno. Nova embalaža, ki sta jo razvila v sodelovanju z lokalno oblikovalko Karin Rošker in podjetjem Label Profi je zato trajna, možno jo je reciklirati, hkrati pa ohranja svežino izdelkov. Prav tako ponujata možnost nakupa sadja v stekleni embalaži. Zaradi visoke porabe energije liofilizacijskih strojev so na strehi postavili tudi sončne celice.

Kmalu še bolj pestra ponudba

V kratkem bodo lansirali nov izdelek, ki bo dodatno popestril ponudbo. Povezali so se namreč s podjetjem Lili iz Ljubljane, ki bo dobavljalo letalski ekološki ananas vrste Sugarloaf (ki ne povzroča pekočega občutka v ustih) in pa mange iz Gane.

Izdelke lahko kupite na naslednjih lokacijah na Koroškem: Hiša Poljana, Usput Bar, Marjetica Radlje, Motionology (Dravograd) in Wellness Glazer. Možen pa je tudi nakup preko spletne strani, kjer je možno dobiti tudi posamezno sadje – dostava na Koroškem je zastonj.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Izdelki Lio so prava izbire za vse tiste, ki radi posegate po slastnih, a zdravih in naravnih prigrizkih. Butično podjetje iz Radelj ob Dravi namreč ponuja okusno liofilizirano sadje - 100 % naraven prigrizek brez dodanih sladkorjev, primeren za vsak dan.