Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od 14. 10. 2024 do 20. 10. 2024

Kaj so zabeležili na PP Slovenj Gradec v preteklem tednu?

PROMET:

V ponedeljek so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom, ki se je pripetila na glavni cesti Mislinja – Slovenj Gradec, pri tem je med srečevanjem z drugim vozilom v vozilo oškodovanca padel predmet in mu poškodoval vetrobransko steklo. Povzročitelj ni ustavil na kraju prometne nesreče, ampak je odpeljal s kraja. Policisti bodo ob izsleditvi pobeglega voznika ustrezno ukrepali.

V ponedeljek popoldan so bili obveščeni še o eni prometni nesreči s pobegom. Po prometni nesreči je oškodovanec izsledil povzročitelja in namerno poškodoval vozilo povzročitelja, kar obravnavajo kot kaznivo dejanje »Poškodovanja tuje stvari«. Zoper povzročitelja prometne nesreče pa sledi prekrškovni postopek.

V torek so policisti obravnavali prometno nesrečo s materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, in sicer na glavni cesti I. reda štev. 4, izven naselja Mislinjska Dobrava. Na kraju so policisti ugotovili, da so izpolnjeni pogoji za odstop od ogleda prometne nesreče. Obema voznikoma je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V sredo so policisti obravnavali poškodovanje vozila na parkirnem prostoru v naselju Slovenj Gradec, kjer je neznani voznik, z neznanim vozilom poškodoval parkirano vozilo oškodovanke in s kraja odpeljal. Policisti bodo ob izsleditvi pobeglega voznika ustrezno ukrepali.

V četrtek popoldan so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na območju Mislinjske Dobrave, v kateri je bila udeležena zgolj ena voznica osebnega avtomobila. Udeleženki je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, saj so bili za to izpolnjeni vsi pogoji.

V petek zvečer so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na območju Slovenj Gradca. Obema udeležencema je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, saj so bili za to izpolnjeni vsi pogoji.

V noči s petka na soboto so v Slovenj Gradcu ustavili voznika osebnega avtomobila, pri katerem je alkotest pokazal prisotnost 0,66 mg/l alkohola v krvi. Navedenemu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega na podlagi 24. člena Zakona o pravilih cestnega prometa odrejeno pridržanje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Tekom petka in sobote so bili skupaj obravnavani štirje vozniki motornih vozil zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

V soboto dopoldan jih je udeleženec obveščal, da ga je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po lokalni cesti v naselju Stari trg, pri vožnji mimo z ogledalom vozila zadel v roko. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da do prometne nesreče ni prišlo. Oba udeleženca, ki sta v sporu že dlje časa, pa so opozorili, da opustita ravnanja, ki ogrožajo ali bi lahko ogrožale javni red.

JAVNI RED IN MIR: 

V torek je občan naznanil kršitev javnega reda in miru s strani znane osebe na območju Slovenj Gradca. Pri zbiranju obvestil na kraju samem in od prič pa je bilo ugotovljeno, da je občan lažno naznanil kršitev javnega reda in miru, zaradi česar mu je bilo izrečeno opozorilo.

V četrtek zvečer je občan naznanil kršitev javnega reda in miru s strani znane osebe na območju Vrh. Z zbiranjem obvestil na kraju samem pa je bilo ugotovljeno, da je med domačimi prišlo zgolj do spora glede premoženja oz. lastništva kmetije, pri čemer pa nihče izmed vpleteni ni katerikoli kršil javnega reda in miru ter tudi niso ugotovili elementov kakršnegakoli prekrška.

V petek dopoldan so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, kjer je eden izmed pacientov na ves glas kričal na tamkajšnje osebje, jih žalil ter jim izrekal grožnje, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

V petek popoldan so bili obveščeni o kurjenju pri reki Mislinji v Slovenj Gradcu, nakar so ugotovili, da si je zgolj tujec, ki skozi Slovenijo potuje kot turist s kolesom, tam pogrel juho, da bi jo pojedel ter tako niso ugotovili elementov prekrška.

V petek zvečer so bili obveščeni o glasni glasbi v enem izmed lokalov na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so imeli dejansko na terasi navedenega lokala še vključen zvočnik, ki je vezan na notranje zvočnike lokala, saj ga zaposleni ni znal ugasniti ločeno od zvočnikov v notranjosti lokala, saj gre za zvočnike oz. opremo, katero so šele dobili ter je zatem glasbo v celoti ugasnil. Natakarju je bilo izrečeno opozorilo.

Prav tako v petek zvečer so prejeli anonimno prijavo o razbijanju in razgrajanju v enem izmed stanovanj v stanovanjskem bloku v Slovenj Gradcu. Ob prihodu na kraj razbijanja in razgrajanja niso zaznali, nakar je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da naj bi v navedenem stanovanju pred tem sestavljali pohištvo, pri čemer pa so z delom že zaključili, ter tako niso ugotovili elementov kakršnegakoli prekrška.

V soboto dopoldan so bili obveščeni o sosedskem sporu v Starem trgu, do katerega je prišlo zaradi spora glede meje, na kraju samem pa z zbiranjem obvestil elementov kakršnegakoli prekrška niso ugotovili.

V soboto popoldan so bili s strani anonimne osebe obveščeni, da občan v Mislinji posluša zelo glasno glasbo, ki moti vse okoliške stanovalce, nakar so na kraju ugotovili, da je navedeni občan dejansko poslušal zelo glasno glasbo, katero pa je takoj ob prihodu policistov na kraj utišal. Občanu je bilo izrečeno opozorilo.

V soboto zvečer so na območju Slovenj Gradca obravnavali kršitev javnega reda in miru, ko se je eden izmed stanovalcev več stanovanjskega bloka želel pogovarjati z drugim, ki bi rad imel mir, ter ga s tem nadlegoval. Navedenemu stanovalcu je bilo izrečeno opozorilo.

V noči s sobote na nedeljo so bili obveščeni o glasni glasbi v enem izmed lokalov na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je lokal že zaprt, na terasi lokala pa je še igral zvočnik, katerega natakar ob zapiranju lokala ni ugasnil. Policisti so zvočnik s pomočjo čistilke v lokalu ugasnili, natakarju pa bo naknadno izdana odločba o prekršku, prav tako pa bo uveden prekrškovni postopek zoper pravno osebo in njeno odgovorno osebo.

KRIMINALITETA:

Že preteklo nedeljo zvečer so bili obveščeni o kaznivem dejanju »davčne zatajitve« po 249. členu KZ-1B, ki so ga policisti Policijske postaje Slovenj Gradec obravnavali skupaj z delavci FURS-a in kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Pri tem so utemeljeno osumljenim tujim državljanom odvzeli prostost in opravili preiskavo prostorov, zoper osumljene pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V ponedeljek so bili policisti obveščeni o najdbi nevarnih predmetov, domnevno eksplozivnih predmetov, v zbirnem centru za odpadke na območju Slovenj Gradca. V tej zvezi so posredovali policisti specialne enote – oddelke za proti bombno enoto, ki so predmete prevzeli v hrambo. Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec zbirajo podatke v zvezi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja »Povzročitve splošne nevarnosti po I. odstavku 314 . člena KZ.

V torek so bili obveščeni o kaznivem dejanju Ponarejanja denarja po I. odstavku 234. člena KZ-1, saj je neznani storilec ponaredil bankovec za 50 evrov in ga spravil na območju občine Slovenj Gradec v obtok kot pravega. Po vseh zbranih obvestilih bo o slednjem obveščeno okrožno državno tožilstvo.

Prav tako v torek so obravnavali kaznivo dejanje Goljufije po I. odstavku 211. člena KZ-1, ko znana oseba, kljub podpisu pogodbe in prejetju avansa, ni izvedla dogovorjenih gradbenih del oz. se je temu izmikala. Zoper storilca sledi poročilo na pristojno okrožno tožilstvo.

V poznih večernih urah so bili obveščeni še o kaznivem dejanju Grožnje po I. odstavku 135. člena KZ-1, pri tem je znan storilec na območju Slovenj Gradca z resno grožnjo z napadom na njegovo življenje in telo zagrozil oškodovancu in pri njem povzročil občutek prestrašenosti. Zoper storilca sledi poročilo na okrožno tožilstvo.

V sredo so bili obveščeni o tatvini kozmetičnih izdelkov v enem od trgovskih centrov v Slovenj Gradcu, ki je bila izvršena že v torek okoli poldneva. Zaposleni so namreč pri pregledu posnetkov videonadzora ugotovili, da je neznani storilec vstopil v prodajalno in na oddelku zobne nege s police vzel dve električni zobni ščetki, jih dal v vrečko, ki jo je prinesel s sabo in zapustil trgovino, ne da bi artikle plačal. S tem si je na škodo trgovine pridobil za 529,98 eurov protipravne premoženjske koristi.

V četrtek dopoldan so v okolici Slovenj Gradca, na podlagi odredbe sodišča v Slovenj Gradcu, pri enem izmed občanov opravili hišno preiskavo ter pri tem našli kovinsko imitacijo revolverja, katero je pred tem razkazoval na družbenem omrežju in s tem povzročil vznemirjenje ter manjšo količino prepovedanih drog. Zoper njega bo zaradi kršitve po Zakonu o varstvu javnega reda in miru in kršitve po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami uveden prekrškovni postopek. Ker je navedeni občan po zaključeni hišni preiskavi izrekal resne grožnje bivši partnerki, so mu odvzeli prostost in po vseh zbranih obvestilih zoper njega, zaradi suma storitve kaznivega dejanja »nasilje v družini«, na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, občanu pa so tudi izrekli ukrep prepovedi približevanja bivši partnerki.

V četrtek popoldne so bili obveščeni o kaznivem dejanju »Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi« in sicer je osumljenec med obravnavo na sodišču sodnici izrekel resne grožnje. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba na okrožno tožilstvo.

V četrtek zvečer so bili obveščeni o kaznivem dejanju »Tatvine«, ki je bilo storjeno že v letu 2022, ko je neznani storilec, o katerem še zbirajo obvestila, na območju Pameč odtujil različen gradbeni material ter si s tem škodo pravne osebe pridobil za okoli 10.000,00 eurov protipravne premoženjske koristi. V tej zvezi bodo na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V petek dopoldne so bili obveščeni o tatvini znaka VW z osebnega avtomobila, do katere je sicer prišlo pred dnevi na območju Maribora. V tej zvezi so na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo z umikom predloga za pregon.

V soboto so bili najprej obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, ko je občan večkrat po telefonu klical bivše dekle ter jo nadlegoval in ji ni dal miru, v nadaljevanju pa je dekle na tukajšnji policijski postaji zoper bivšega fanta tudi podala kazensko ovadbo za kaznivo dejanje »grožnje«. V tej zvezi bodo zoper navedenega občana na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

OSTALO:

V četrtek so v enem izmed prostorov podjetja na območju Pameč obravnavali delovno nesrečo, ko je eden izmed tam zaposlenih, padel z lestve in se huje telesno poškodoval. Ker je navedeni pri delu uporabljal predpisana zaščitna sredstva in je tudi kakršnakoli tuja krivda izključena, bodo o dogodku zgolj obveščali pristojno državno tožilstvo.

ZA KONEC:

V preteklem tednu in pričetku tega tedna je bil zaznan občuten porast vožnje voznikov pod vplivom alkohola, kar je ob poslabšanih razmerah zaradi megle v temnem delu dneva lahko še posebna nevarnost tudi za pešce, ki so v teh razmerah slabše opazni, vpliv alkohola pa še odločilno zmanjša vidno polje voznikom. Zato apelirajo na ljudi, ki so prekomerno uživali alkoholne pijače, naj v takšnem stanju ne vozijo, ampak si drugače uredijo prevoz domov. Prav tako svetujejo pešcem, da se oblečejo v čim bolj svetla oblačila oziroma oblačila z odsevniki, ter uporabljajo odsevna telesa (kresničke) in s tem poskrbijo za svojo večjo varnost.

Bližajo pa se tudi prazniki ob dnevu reformacije in dnevu mrtvih, ko se pričakuje precejšnja gneča na cestah v bližini pokopališč, kateri se lahko vsaj nekoliko izognete tako, da parkirate vozilo nekoliko dlje in priložnost izkoristite tudi za krajši sprehod do mesta, kjer se poklonite spominu na mrtve. Pri tem pa poskrbite, da na vidnih delih notranjosti vozil ne puščate denarnic, torbic mobilnih telefonov ali drugih vrednejših predmetov, saj ravno v tem času nepridipravi izvršijo največ vlomov v vozila in tatvin predmetov iz vozil.

Pripravil: Bogdan Kramljak, višji policist I – stalni dežurni

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Kaj so zabeležili na PP Slovenj Gradec v preteklem tednu?