Search
Close this search box.

FOTO IN VIDEO: Včeraj na obisku Koroške minister Luka Mesec

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v času svojega obiska obiskal kar nekaj lokacij.

Včeraj je potekal obisk ministra Luke Mesca v naših krajih, s poudarkom na Mežiški dolini. Obiskal je kar nekaj pomembnih dogodkov in lokacij.

Obisk je začel na Prevaljah, kjer je potekala uradna otvoritev zaposlitvenega centra Zadrugar. Ob tej priložnosti so pripravili okroglo mizo s tematiko: “Zaposlovanje invalidov skozi zaposlitvene centre – izzivi in priložnosti«. Minister zaposlitveni center za invalide vidi kot “vzorčen primer sodelovanja lokalne skupnosti, srčnih posameznikov, ministrstva in zavoda za zaposlovanje”.

Po zaključku se je minister ob pečenem kostanju podružil z invalidi in njihovimi družinami, lokalnimi gospodarstveniki in politiki. Kasneje se je na Poljani, pri Spomeniku svobodi in miru, udeležil slovesnosti in položil venec padlim borcem NOB, ter izmenjal nekaj besed s člani ZZB Mežiške doline.

Obiska so bili deležni tudi v Mežici. Minister je ob kosilu prisluhnil temam, ki so jih želeli izpostaviti na Medgeneracijskem centru Mežica. Sledil je sprejem pri županji Črne na Koroškem, Romani Lesjak, minister se je opogumil za spust po zipline (Olimpline Črna na Koroškem), s Planinskim društvom Črna na Koroškem pa se je podal na kratek pohod.

Svoj obisk je sklenil na Ravnah na Koroškem, na okrogli mizi s tematiko: »Enake možnosti za vse: kako lahko javne storitve podpirajo pravičnost in dostopnost«, na kateri je več sodelujočih razpravljalo o vlogi in pomenu javnega pri zasledovanju enakih možnosti.

Vir: STA



Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v času svojega obiska obiskal kar nekaj lokacij.