Search
Close this search box.

Danes se začenja dražba del slikarske kolonije

Dražba ima dobrodelno noto, ves izkupiček gre štipendistom Ustanove – Fundacije akademskega slikarja Karla Pečka.

Mestna občina Slovenj Gradec in občina Mislinja sta dobili v dar vsa likovna dela umetnikov, ustvarjena v času likovne kolonije General Maister 2023 v organizaciji Vojašnice generala Maistra iz Maribora v počitniškem domu za otroke in mladostnike v Fiesi, ki je v lasti obeh občin.

Občini sta se soglasno odločili, da slike prodata na dražbi, izkupiček dvaindvajsetih del, ustvarjenih v času likovne kolonije v počitniškem domu za otroke in mladino v Fiesi, podarjenih Mestni občini Slovenj Gradec in občini Mislinja, lastnicama doma v Fiesi, pa bo v celoti namenjen štipendistom Ustanove – Fundacije akademskega slikarja Karla Pečka.

In danes se bo s krajšo priložnostno slovesnostjo v Knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu začela dobrodelna dražba del likovne kolonije General Maister 2023.

Zainteresirani kupci slik lahko svoje ponudbe oddajo na posebnem obrazcu, ki je na voljo na lokacijah razstav slik ali pa jih pošljejo na elektronski naslov Ustanove – Fundacije Karla Pečka: fundacija@slovenjgradec.si.

Dražba po potekala do konca leta na različnih lokacijah v Slovenj Gradcu in Mislinji ter preko spletne strani Mestne občine Slovenj Gradec. Slike, ki so na dražbi, bodo najprej na ogled v Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec od danes dalje.

Seznam predmetov dražbe in več informacij lahko preberete TUKAJ.

Vir: MO Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Dražba ima dobrodelno noto, ves izkupiček gre štipendistom Ustanove – Fundacije akademskega slikarja Karla Pečka.