Search
Close this search box.

FOTO: Jože Leskovar je praznoval častitljivih 90 let z glasbenim koncertom

Jože Leskovar je zborovodja in nekdanji ravnatelj Glasbene šole Slovenj Gradec, ki je letos praznoval svoj 90. rojstni dan. Veliko mu pomeni glasba in tako je rojstni dan praznoval z glasbenim koncertom.

Prejemnik številnih nagrad, častni občan Mestne občine Slovenj Gradec in dolgoletni ravnatelj Glasbene šole Slovenj Gradec, Jože Leskovar, letos obeležuje častitljivih 90 let. Temu v čast so mu priredili jubilejni koncert, ki je potekal v avli Druge osnovne šole Slovenj Gradec.

Njemu v čast so tako nastopili Ženska vokalna skupina Nova, Mešani pevski zbor Sele in Slovenski oktet, Andreja Zakonjšek Krt, Žiga Sukič, ki so navdušili številne obiskovalce.

Jože Leskovar, ki je zaznamoval pevsko podobo koroške krajine, v Mislinjski dolini je iz skoraj nič pomagal dvigniti standarde zborovske glasbe. Vodil je številne zbore, priredil ljudske pesmi ter uglasbil Prešernovo Zdravljico in Minattijevega Kurirčka. Odkritje slovenskih korenin Huga Wolfa in ustanovitev Wolfovega muzeja sta med njegovimi pomembnimi dosežki. Pustil je neizmeren pečat.

S svojim humorjem in toplino je osvojil srca mnogih, njegov vpliv pa seže tudi onkraj naše regije

Koncerta so se udeležili številni občani in občanke, med drugim tudi župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler, poslanec v državnem zboru Dušan Stojanovič, podžupan dr. Peter Pungartnik, podžupanja Martina Šisernik, ki so se s svojo prisotnostjo poklonili Jožetu Leskovarju. Župan Mestne občine Slovenj Gradec, pa se je ob tem tudi zahvalil:Jože Leskovar, iskrena hvala za vse glasbene darove. Zahvala gre tudi Slovenskemu oktetu, Andreji Zakonjšek Krt, Žigi Sukiču, Ženski vokalni skupini Nova in Mešanemu pevskemu zboru Sele za vrhunski jubilejni koncert.”

Čestitkam ob tem visokem jubileju se pridružujemo tudi iz uredništva Koroških novic. Jože Leskovar, iskrena hvala za vse glasbene darove, ki ste jih delili z nami!

Vir: MO Slovenj Gradec

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Jože Leskovar je zborovodja in nekdanji ravnatelj Glasbene šole Slovenj Gradec, ki je letos praznoval svoj 90. rojstni dan. Veliko mu pomeni glasba in tako je rojstni dan praznoval z glasbenim koncertom.