Search
Close this search box.

Saj ni res, pa je – med embalažo na Kocerodu tudi mrtve živali

Z nepravilnim odlaganjem smeti se soočamo na celotnem območju Koroške regije.
Fotografija je simbolična

Vse bolj jasno je, da nepravilno odlaganje smeti predstavlja večji problem, kot bi si kdo mislil. Namesto da bi bili vsak dan priča boljšemu in bolj ozaveščenemu ločevanju smeti, je na žalost vedno več napačnega smeti. Smeti se ne sortirajo pravilno, med embalažo se znajde marsikaj, prav tako je vse več divjih odlagališč. Prav tako je zaskrbljujoče dejstvo, da se raznorazne smeti odlagajo tudi na ekoloških otokih, ki so namenjeni zbiranju stekla ter papirja in kartona.

In kot da to samo po sebi ni že dovolj pereča težava, se delavci na Kocerodu vsakodnevno soočajo z vedno bolj neverjetnimi in nemogočimi prizori.

Kot so v četrtek, 17. oktobra 2024, zapisali na svoji Facebook strani, so bili med sortiranjem odpadne embalaže na sortirni liniji priča precej žalostnemu in zaskrbljujočemu prizoru – med embalažo se je znašla tudi mrtva žival.

Kakršnikoli organski odpadki, še najmanj pa mrtve živali, nikakor ne spadajo med odpadno embalažo. V podjetju Kocerod so zapisali: ”Mrtve živali niso gospodinjski odpadki, še manj pa odpadki, ki sodijo med embalažo. Takšno ravnanje predstavlja tveganje za zdravje in varnost naših delavcev. Prosimo, da živalske ostanke odlagate odgovorno, saj s tem omogočate varno delo naših zaposlenih.”

Še vedno smo precej daleč od idealnega stanja kar se tiče ločevanja odpadkov, nepravilno razvrščene smeti so praktično del našega vsakdana. A le s skupnimi močmi in ozaveščanjem o pravilnem ločevanju smeti bomo prišli do boljšega jutri.

Podjetje Kocerod vedno poudarja, da so hvaležni vsem uporabnikom, ki se držijo pravil in pravilno ločujejo odpadke, saj lahko le skupaj naredimo pomembne korake k izboljšanju trenutnega stanja in ohranjanju čistega okolja ter zdravja ljudi.

Vsi pa si zagotovo želimo, da bi bilo takšnih prizorov, kakršnega so doživeli delavci Koceroda v četrtek, vse manj oziroma da jih sploh ne bi bilo.

Vir: FB Kocerod

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Z nepravilnim odlaganjem smeti se soočamo na celotnem območju Koroške regije.