Search
Close this search box.

Danes vabljeni na zaključno delavnici o prostorskem razvoju mesta Slovenj Gradec

Mestna občina Slovenj Gradec nadaljuje pripravo sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta (v nadaljevanju: SD OPN 6), katerega obvezna strokovna podlaga je tudi urbanistična zasnova.

Spomladi 2023 je potekala prva delavnica z zainteresirano javnostjo o analizi prostora in viziji razvoja mesta Slovenj Gradec, pred nami pa je že druga priložnost za sodelovanje občank in občanov.

Predloge in mnenja, ki so jih pridobili na spomladanski delavnici, so skrbno proučili  ter na njihovi podlagi  pripravili predloge ukrepov po posameznih mestnih območjih. Na tokratni delavnici vam želijo te predloge predstaviti in vas vključiti v pripravo ustreznih, smiselnih in ciljnih usmeritev.

Vabijo vas na drugo, zaključno delavnico, ki bo v četrtek, 17. 10. 2024 s pričetkom ob 17. uri v veliki dvorani Mladinskega kulturnega centra Slovenj Gradec (Ozare 18, 2380 Slovenj Gradec).

V prvem delu zaključne delavnice bodo na kratko predstavili dosedanje rezultate in podrobneje obrazložili nabor predlaganih ukrepov, ki jih želijo skozi razpravo preveriti z udeleženci. V nadaljevanju bodo zbrane povabili k razmisleku o prostoru, ki ga dnevno uporabljajo. Udeleženci bodo v ožjih skupinah  razpravljali o ukrepih na štirih ključnih območjih mesta:

  • 1. Pameče Troblje,
  • 2. PC Ozare,
  • 3. Stari trg 
  • 4. Štibuh.

Vse zainteresirane občanke in občane prosijo, da svojo udeležbo na drugi delavnici potrdite na elektronski naslov: tina.jesenicnik@slovenjgradec.si ali na telefon 02-88-12-120.

Delavnico organizirata Mestna občina Slovenj Gradec in izdelovalec prostorskega akta LOCUS d.o.o.. Srečanje bo moderirala Milena Škrl Marega.

Veselijo se vašega sodelovanja, ki bo pripomoglo, da bo Urbanistična zasnova podala čim bolj kakovostne usmeritve za urbanistično-arhitekturni razvoja mesta.

Besedilo: MO Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Mestna občina Slovenj Gradec nadaljuje pripravo sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta (v nadaljevanju: SD OPN 6), katerega obvezna strokovna podlaga je tudi urbanistična zasnova.