Search
Close this search box.

Radljevanje, radeljsko kulturno popotovanje, se nadaljuje s Serenadami slovenskih popevk

Na svetu obstajajo festivali in »Festivali« z veliko začetnico. Nekateri nas očarajo zgolj z izbrano umetniško ponudbo, drugi pa tudi s sproščujočim ambientom, denimo z neokrnjeno naravo, ki sama po sebi vabi k obisku in občudovanju.

Festival Radljevanje, ki ga organizira Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi, je nedvomno Festival  z veliko začetnico. Radlje ob Dravi slovijo po svoji pozitivni energiji, zavezanosti sonaravnemu bivanju ter aktivnih prizadevanjih za vzpostavitev trajnostnega načina življenja. Prebivalci občine namenjajo oblikovanju harmoničnega odnosa z naravo veliko truda, prostora, energije in volje, kar se odraža v njihovem vsakdanjem življenju ter razvoju kraja v duhu trajnostnega gospodarjenja z naravnimi in družbenimi viri. 

Drugo edicijo festivala Radljevanje je v velikem slogu otvoril legendarni Vlado Kreslin skupaj s skupinama Mali bogovi in Beltinško bando, ki je s svojimi nepozabnimi, skorajda ponarodelimi melodijami obiskovalcem pričaral zares nepozabno vzdušje. Festival se je nadaljeval v znamenju smeha, saj so občinstvo s stand-up nastopi navdušili komiki Perica Jerković, David Gorinšek in Alen Mastnak

Foto: Anže Sušel

V zahvalo vsem podpornikom Radlevanja je junija sledil še brezplačen koncert skupine Batista Cadillac, ki je s svojo energično glasbo navdušila vse prisotne. Konec poletne koncertne sezone smo obeležili septembra v Športni hiši Radlje ob Dravi, ki jo je s svojo izjemno energijo napolnila ena in edina Nina Pušlar

Foto: Anže Sušel

Festivala pa v letu 2024 še zdaleč ni konec. V novembru se obeta poseben večer s Serenadami slovenskih popevk, kjer bodo mladi glasbeniki iz Glasbene šole Radlje ob Dravi skupaj z gosti navdušili s priredbami nepozabnih slovenskih uspešnic. 

Dogodek omogoča mladim glasbenikom, da nastopijo na istem odru in z enako vrhunsko opremo, kot jo uporabljajo največje slovenske glasbene zvezde. 

Za veličasten zaključek Radljevanja bo v prazničnem decembru poskrbel svetovno priznani vokalni orkester Perpetuum Jazzile, ki bo s svojimi vrhunskimi vokalnimi interpretacijami obiskovalcem gotovo pričaral čaroben večer. 

Serenade slovenskih Popevk: Glasbena Šola Radlje ob Dravi v novembru 

V sredo, 13. novembra 2024, ob 18. uri vas v Športni hiši Radlje ob Dravi pričakuje poseben glasbeni dogodek – samostojen koncert Glasbene šole Radlje ob Dravi z naslovom »Serenade slovenskih popevk«. Večer bo posvečen slovenski popevki, ki je globoko zaznamovala našo kulturno in glasbeno dediščino ter mnoge izmed nas spremljala skozi različna življenjska obdobja. 

Vstopnice kupite na povezavi.

Mladim glasbenikom Glasbene šole Radlje ob Dravi se bodo na odru pridružili tudi vrstniki iz Glasbene šole Slovenj Gradec, ki bodo skupaj z domačimi glasbenimi upi ustvarili čaroben glasbeni večer. Njihovo ustvarjalnost bodo dopolnili tudi učenci Osnovne šole Radlje ob Dravi

Večer ne bo ponudil le priložnosti, da prisluhnemo nadarjenim mladim glasbenikom, temveč tudi možnost, da skupaj podoživimo čustva, ki jih v nas prebujajo pesmi, zapisane v srca generacij. Za nepozaben zaključek večera bo poskrbela priznana kantavtorica Ditka, ki bo s svojim edinstvenim glasom dodatno ogrela predpraznično vzdušje, polno emocij in lepih melodij. 

“Serenade slovenskih popevk so zasnovane z namenom, da obudimo nostalgijo in spomine na pesmi, ki so nas zaznamovale skozi življenje. Mladim glasbenikom smo dali priložnost, da oživijo te zgodovinske trenutke slovenske glasbene scene s svojimi svežimi interpretacijami. Prepričani smo, da bo ta večer poln čustev, melodij in toplih spominov ter da bo obiskovalcem še dolgo ostal v spominu,” je dejal ravnatelj Glasbene šole Radlje ob Dravi g. Matej Švab.

Tam bo vse in vsi bomo tam. Pridite tudi vi. 

Vir: JZ ŠKTM Radlje ob Dravi

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Na svetu obstajajo festivali in »Festivali« z veliko začetnico. Nekateri nas očarajo zgolj z izbrano umetniško ponudbo, drugi pa tudi s sproščujočim ambientom, denimo z neokrnjeno naravo, ki sama po sebi vabi k obisku in občudovanju.