Search
Close this search box.

FOTO: Milan Kamnik praznoval 50 let svoje glasbene poti z velikim koncertom v Kotljah

Minuli vikend je v Kotljah potekal koncert izjemnega koroškega kantavtorja Milana Kamnika, ki nas vedno znova razveseljuje s svojo glasbo.

Na večer praznika mesta Ravne na Koroškem se je, po številnih raznolikih dnevnih prireditvah in dogajanju, zgodil še poseben dogodek – koncert Milana Kamnika, ob 50-letnici njegove glasbene poti.

Ob tej priložnosti mu je župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen podelil spominsko Listino o priznanju, namenjeno izvirnemu ustvarjalcu, pristnemu ambasadorju koroške kulture in narečja, ob 50. obletnici glasbenega ustvarjanja.

Milan Kamnik, tisti s črnim klobukom, koroški kantavtor, je ob svoji 50-letnici glasbene kariere v Kotljah organiziral velik in nepozaben koncert. Skupaj z njim, njegovim bandom in številnimi glasbenimi gosti/prijatelji, so zazvenele nostalgične pesmi v našem koroškem narečju. Na odru večnamenske dvorane Kotlje so se mu ob njegovem bandu pridružili Ditka, Hedera Vento, Karantanke, Borut Mori, Mitja Novak, Vlado Poredoš, Koroški brass band, Tomaž Apohal, Dimme & Pedenjpedi …

Številno občinstvo v skoraj prepolni dvorani je očaral skozi pesmi, ki ga spremljajo in zaznamujejo vsa ta desetletja, in tudi novimi, ki jih je ob svoji obletnici izdal na dvojni vinilki akustičnih hitov z naslovom “Best of Milan Kamnik” in novi zgoščenki z naslovom “Štuo je pa štk, štk je pa štuo“.

Milan Kamnik se je na svojem Facebook profilu ob koncu koncerta takole zahvalil vsem: “”Pod vtisi čudovite glasbene izkušnje se do tal priklonim publiki, ki me je ponesla v neizmerljive višave, kjer še nisem bil. Hvala vsem glasbenim gostom, ki ste v dolgih pripravah na mojo obletnico bogatili to, kar ne bi zmogel sam. Hvala zvočni in svetlobni ekipi za fantastičen zvok in ambient na odru in v dvorani. Hvala vsem sponzorjem in donatorjem, brez katerih se tako velik projekt ne bi zgodil. Hvala vsem ostalim, ki ste tako ali drugače pomagali pri realizaciji in produkciji vsega.”

Milanova glasba, ki prepleta rock, blues in country, še vedno opeva Koroško, njene ljudi in zgodbe, z vztrajnim optimizmom in močno osebno noto.

Ob tej priložnosti Milanu Kamniku čestitamo tudi iz uredništva Koroških novic in mu želimo še veliko let ustvarjanja.

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Minuli vikend je v Kotljah potekal koncert izjemnega koroškega kantavtorja Milana Kamnika, ki nas vedno znova razveseljuje s svojo glasbo.