Search
Close this search box.

V sredo se začenja Abonma Jazz Ravne: Jazz brez meja, s pogledom v prihodnost

Na Ravnah na Koroškem se po skoraj zaključenem 20. Festivalu slovenskega jazza v sredo, 16. oktobra, začenja že 18. Abonma Jazz Ravne, ki bo do maja 2025 postregel z desetimi koncerti priznanih slovenskih in mednarodnih zasedb.

Jubilejni 20. Festival slovenskega jazza so zaznamovali številni presežniki, dogodki so poleg sedmih Koroških občin gostovali tudi na Hrvaškem in v Avstriji. Festival izstopa zaradi svoje dostopnosti in vključevanja mladih glasbenikov ter brezplačnih prireditev, s čimer gradi most med mlajšimi in starejšimi generacijami glasbenikov. S poudarkom na slovenski glasbeni ustvarjalnosti in obsežnim vključevanjem mladih predstavlja pomemben prispevek k razvoju glasbene kulture v Sloveniji. Festival se uradno zaključi v Avstriji, ko bo v soboto, 26. oktobra, obhajal 35-letnico edini v tujini redno delujoči slovenski big band – New Times Big Band iz Šmihela pri Pliberku

Osemnajsta sezona Abonmaja Jazz Ravne bo znova združila ljubitelje vrhunske glasbe v intimnem klubskem okolju

Po skoraj zaključenem 20. Festivalu Slovenskega jazza se jutri, 16. oktobra, začenja že 18. Abonma Jazz Ravne. Osemnajsta sezona bo ponovno združila ljubitelje vrhunske glasbe v intimnem klubskem okolju. Do maja naslednjega leta se bodo ljubitelji jazza srečevali ob glasbenih večerih, kamor bodo vrhunski domači in mednarodni glasbeniki prinašali raznolike jazzovske zvrsti in nepozabne
izkušnje.

Poleg slovenskih zasedb se tudi tokrat predstavljajo skupine in posamezniki, ki redno sodelujejo z vrhunskimi tujimi glasbeniki. Ena od takih je japonska zasedba Motoi Kanamori Trio, s katero se začenja sklop desetih koncertov že to sredo, 16. oktobra, v KMKC Kompleksu.

V bogatem programu letošnje sezone Abonmaja Jazz Ravne nikakor ne gre spregledati mladih, ki jim oder ravenskega jazza vedno daje priložnost za premierne predstavitve njihovega dela in jim tudi kasneje trdno stoji ob strani.

Program in več informacij o abonmaju najdete na povezavi.

Vir: SZJ Jazz Ravne

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Na Ravnah na Koroškem se po skoraj zaključenem 20. Festivalu slovenskega jazza v sredo, 16. oktobra, začenja že 18. Abonma Jazz Ravne, ki bo do maja 2025 postregel z desetimi koncerti priznanih slovenskih in mednarodnih zasedb.