Search
Close this search box.

V Narodni dom Mežica prihaja Partljičeva komedija “Čaj za dve”

Smeh je pol zdravja in ne bo ga manjkalo jutri v Mežici. Nasmejala vas bo Partljičeva komedija v izvedbi Slovenskega prosvetnega društva "Dobrač".

V izvedbi Slovenskega prosvetnega društva »Dobrač« na Brnici si boste lahko jutri, v sredo, 16. oktobra 2024, ob 19. uri, ogledali v Narodnem domu Mežica komedijo “Čaj za dve”. Avtor le-te je Tone Partljič.

Več o predstavi: V gledališka igri Toneta Partljiča »Čaj za dve« v režiji Ane Ruter poleg Zofije Debevec igrajo še Lojz Gallob, Pepi Mikl, Theresia Gallob, Elfriede Zettinig-Brandl in Marjan Gallob. Zgodba Toneta Partljiča opisuje življenje v domu ostarelih. V njem sta tudi glavni junakinji, kmetica Angela in upokojena gledališka igralka Jasmina. V isti sobi se znajdeta po spletu okoliščin, ki so v naših domovih za ostarele stalnica – premalo prostora. Po napetih in komičnih dogodkih, se počasi privajata na sobivanje. Povezujejo in ločujejo ju različne navade, predmeti in ljudje. Dobra volja pa je tista, ki zbližuje ljudi, pa naj bodo še tako različni. Dve ženski, dva svetova, ena soba in spoznanje, da je vse boljše od osamljenosti, pa čeprav ostaja vonj po čebuli. In kakšen je konec? Ne more biti drugačen od naslova komedije. Ko se upokojena igralka in kmetica navadita na skupno življenje v sobi, pride direktor in pove, da je sedaj soba za kmetico prosta. Pravi: »Vam pripada lastna soba in čaj ob petih«. Upokojena igralka: »Ne. Prinesite čaj za dve.«

Cena vstopnice znaša 8 evrov. Več info najdete tudi TUKAJ.

Vabljeni na ogled komedije, ki bo risala nasmehe in hkrati prinaša pomenljivo sporočilo!

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Smeh je pol zdravja in ne bo ga manjkalo jutri v Mežici. Nasmejala vas bo Partljičeva komedija v izvedbi Slovenskega prosvetnega društva "Dobrač".