Search
Close this search box.

Dva voznika začetnika med vikendom ostala brez vozniških dovoljenj

Pester začetek vikenda za policiste Postaje prometne policije Celje. Dva voznika začetnika ostala brez vozniških dovoljenj.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek ponoči izvajali kontrolo psihofizičnih sposobnosti voznikov v cestnem prometu. Med drugimi so obravnavali tudi voznika začetnika, ki mu je hitri test pokazal prisotnost prepovedane droge v telesu.

Vozniku začetniku so odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil, zato zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Za omenjeni prekršek je predpisana globa v višini 1.200€ in stranska sankcija, izrek 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje.

V soboto popoldne so prometni policisti izvajali meritve hitrosti v Celju. Na delu ceste, kjer je hitrost s prometnim pravilom omejena na 50 km/h, so ustavili voznika začetnika, ki je vozil 93 km/h. Za storjeni prekršek zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Za omenjeno prekoračitev hitrosti je predpisana globa v višini 500€ in stranska sankcija, izrek 7 kazenskih točk, kar pa za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje.

Vir: PU Celje

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Pester začetek vikenda za policiste Postaje prometne policije Celje. Dva voznika začetnika ostala brez vozniških dovoljenj.