Search
Close this search box.

FOTO: Na koncertu za otroke z redkimi boleznimi zbrali 65.000 evrov

Na 6. dobrodelnem koncertu za otroke z redkimi boleznimi, ki ga je v soboto v ljubljanskem Cankarjevem domu pripravilo Društvo Viljem Julijan, so zbrali nekaj več kot 65.000 evrov. Začeli so tudi licitacijo dresa kolesarskega asa Tadeja Pogačarja z dirke po Franciji, ki bo trajala do konca meseca.

Z velikim dobrodelnim koncertom Viljem Julijan, so zbrali 65.000€, za kar se organizatorji zahvaljujejo celotni Sloveniji, ter nastopajočim. Bil je večer poln topline, čarobnosti in dobrodelnosti, za katero so poskrbeli vsi obiskovalci ter nastopajočim. V dvorani, ki je pokala po šivih se je namreč čutila brezpogojna povezanost, podpora in ljubezen od malih borcev ter njihovih družin.

Na koncertu so z društvom Viljem Julijan prav tako začeli tudi z licitacijo originalnega podpisanega Tour de France dresa našega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja, ki je bil častni ambasador dogodka. Izklicni znesek za dres je 1.000€, ponudbe za licitacijo pa lahko do konca tega meseca pošljete na drustvo@viljem-julijan.si.

Ganljiv in srčen večer so s svojimi nastopi in obogatili priznani glasbeniki Nina Strnad, Gregor Ravnikar, Nastja Gabor, Isaac Palma, BigLights Band ter pravljični lik Vile Eksena. Skupaj z otroškimi in mladinskimi pevskimi zbori, Mladinski pevski zbor OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja, (zborovodja Vid Čadež), Mladinski pevski zbor Glasbene matice Ljubljana (zborovodja Irma Močnik) in Otroški pevski zbor Glasbene šole Koper in podružnice Izola (zborovodja Kristina Babič), ki so dogodek obarvali pod sloganom »Otroci za male borce«, so s svojo glasbo ustvarili čarobno vzdušje, ki je še dolgo odmevalo v srcih vseh prisotnih.

Največje zvezde večera pa so bili, kot vsako leto, prav mali borci sami. Otroci, ki pogumno premagujejo vsakodnevne izzive redkih bolezni, so bili tudi letos nagrajeni s častnimi medaljami za svojo borbenost in pogum.

Dogodek sta povezovala voditelja David Urankar in Ajda Bezenšek.

Redke bolezni večinoma prizadenejo otroke in so pogosto neozdravljive ter smrtonosne v zgodnjem otroštvu. Poleg fizičnega trpljenja pa te bolezni družinam prinašajo tudi hude psihične in socialne stiske. V Društvu Viljem Julijan s svojim skladom že vrsto let zagotavljajo pomoč tem družinam, doslej so za male borce zbrali več kot 1,6 milijona evrov donacij.

Pobudnik koncerta je glasbenik Gregor Bezenšek – SoulGreg Artist, oče Viljema Julijana, ki je pri dveh letih in pol umrl za redko boleznijo, v svojem kratkem življenju pa je postal glasnik otrok s temi boleznimi.

Vir: Društvo Viljem Julijan

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Na 6. dobrodelnem koncertu za otroke z redkimi boleznimi, ki ga je v soboto v ljubljanskem Cankarjevem domu pripravilo Društvo Viljem Julijan, so zbrali nekaj več kot 65.000 evrov. Začeli so tudi licitacijo dresa kolesarskega asa Tadeja Pogačarja z dirke po Franciji, ki bo trajala do konca meseca.