Search
Close this search box.

FOTO: Zasedba Laibach poskrbela za spektakularna koncerta v Mežici

Poklon za izvrsten večer organizatorjem, ki podirajo meje in dokazujejo, da se s trdno voljo in pravo vizijo resnično da posegati najvišje. Legendarni Laibahi so poskrbeli za dva razprodana in vrhunska koncerta, ki puščata močan pečat.

Laibach, ena najvplivnejših in mednarodno prepoznavnih slovenskih glasbenih skupin, je nastala leta 1980 in je s svojo provokativno umetnostjo ter unikatnim zvokom nenehno premikala meje glasbe, performansa in družbene kritike. S svojo brezkompromisno estetiko in kontroverznim umetniškim izrazom so si utrdili mesto na svetovni sceni, kjer vedno znova presenečajo in navdušujejo.

Pretekli četrtek, 10. oktobra 2024, so na kar dveh razprodanih koncertih v Narodnem domu Mežica, znova dokazali svoje mojstrstvo, saj so občinstvo popolnoma prevzele njihove glasbene in vizualne stvaritve, ki so bile prava paša za oči in ušesa. Dogodek bo za vedno ostal zapisan, kot eden največjih kulturno-umetnostnih dosežkov v Mežiški dolini.

Organizacija tega spektakularnega dogodka je bila velik izziv, a z natančno pripravo in izjemno predanostjo celotne ekipe Narodnega doma Mežica je vse potekalo brez težav. Sanje so postale resničnost, in na zadovoljstvo vseh (organizatorjev, obiskovalcev in nastopajočih) je večer minil v popolni harmoniji.

Turneja “Opus Dei” trenutno vodi Laibach po celotni Evropi (Nemčija, Nizozemska, Belgija, Francija, Češka, Hrvaška …). V Sloveniji sta bila mežiška koncerta zgolj ena izmed treh načrtovanih letos.

Ambrož Blatnik, direktor ND Mežica je povedal, da je ponosen, da so legendarni in neponovljivi Laibahi nastopili v Mežici in to na kar dveh razprodanih koncertih, saj si domača publika zasluži le najboljše. Za sodelovanje so se dogovarjali že leta 2015, takrat se ni izšlo. Tokrat pa so presegli vsa pričakovanja. Nemogoče je tako postalo mogoče. Blatnik ob tem izpostavi tudi svojo odlično ekipo, ki je še enkrat več dokazala, da zanje ni mej ter da se trdim in predanim delom resnično lahko doseže tudi skoraj nedosegljivo. “Hvaležen in zadovoljen sem, da lahko v Mežici gostimo največja imena ter, da to domača publika vselej nagradi z izjemnim obiskom. To je največja nagrada in plačilo za naše delo ter pokazatelj, da smo na pravi poti. Samo z roko v roki se lahko dosega velike in odmevne korake.”

Ekipa Narodnega doma Mežica je zapisala: “Iskrena hvala skupini Laibach, vsem njihovim spremljevalcem ter obiskovalcem za nepozaben večer. Hvala, da podpirate vrhunsko umetnost!”

Komaj čakamo, da se spet srečamo na sedežih kulture.

Naroči se
Obvestilo o
guest

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Franc Verbinc
Franc Verbinc
4 dni nazaj

Izjemno. Čestitke trustu 🙂 Laibach, mežiškim organizatorjem oz. ekipi Narodnega doma, pa tudi snovateljem tega prenovljenega Narodnega doma. Vzgled drugim po Sloveniji.

Dogodki

Poklon za izvrsten večer organizatorjem, ki podirajo meje in dokazujejo, da se s trdno voljo in pravo vizijo resnično da posegati najvišje. Legendarni Laibahi so poskrbeli za dva razprodana in vrhunska koncerta, ki puščata močan pečat.