Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Nova enota Mpik Ravne na Koroškem danes odprla svoja vrata

Na Ravnah na Koroškem so danes slavnostno odprli vrata novih pisarn MPIK.

Na Ravnah na Koroškem se je zaključil 1,1 milijona evrov vreden projekt obnove nekdanje stavbe SDK v centru mesta. V obnovljeni stavbi so uredili nove pisarniško-storitvene prostore podjetniškega inkubatorja (MPIK), prostori na Ravnah so v velikosti dobrih 430 kvadratnih metrov, s katerimi upravlja Regionalna razvojna agencija (RRA) Koroška.

Slovesna otvoritev prenovljene stavbe, v kateri bo del prostorov namenjenih tudi Geoparku Karavanke, je potekala danes dopoldan, v sklopu prireditev ob prazniku mesta Ravne na Koroškem.

Župan občine dr. Tomaž Rožen s ponosom podpira prostor priložnosti, inovacij in rasti v našem kraju in se z veseljem ozira na izjemen potencial kraja za razvoj podjetništva. “Naša skupnost je polna talentiranih posameznikov, ustvarjalnih umov in ambicioznih podjetnikov, ki si zaslužijo podporo, da svoje ideje uresničijo“, je še dejal.

Po nagovorih je sledil slavnostni prerez traku in pogostitev, vse zbrane pa so na koncu povabili na obisk ostalih dogajanj v sklopu praznika mesta Ravne na Koroškem.

Ciljna skupina za inkubiranje so podjetja, ki ob vstopu niso starejša kot dve leti ter razvijajo, proizvajajo in tržijo inovativne izdelke ali storitve“, je dodal Jure Knez, projektni vodja Mpik.

To sicer niso prvi prostori podjetniškega inkubatorja v ravenski občini. Že dlje časa uspešno deluje proizvodni inkubator v Dobji vasi, interesa za najem proizvodnih prostorov pa je po navedbah župana Občine Ravne na Koroškem Tomaža Rožena veliko. Nekaj prostorov za pisarniške oz. storitvene inkubatorje je v občini tudi že od prej, nekaj nekdanjih prostorov Mpik pa je občina že prodala.

Skupno je v več krajih Koroške v okviru MPIK trenutno na voljo nekaj več kot 3800 kvadratnih metrov površin za namene inkubiranja. Skupaj to predstavlja 72 prostorov, od tega je 54 pisarniških in 18 proizvodnih prostorov.

Vsi proizvodni prostori so trenutno zasedeni, zasedeni so tudi vsi obstoječi pisarniški prostori, razen omenjeni novi prostori na Ravnah, za katere je možno kandidirati, je še pojasnil Knez.

Svoj interes za vstop v MPIK izrazite z oddajo vloge: https://tinyurl.com/mhhwnk2b. Po oddaji vlog bodo kandidate povabili na osebni razgovor.

Trenutno potekajo gradbena dela za pripravo prostorov za inkubirance. Ko bodo končana, bomo objavili razpis za izbor najemnikov. Predvidoma do konca letošnjega leta,” so za STA pojasnili na slovenjgraški občini. Upravljalca še niso določili.

Vir: STA

Naroči se
Obvestilo o
guest

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Muc
Muc
5 dni nazaj

Seveda! Poslanec Prednik se je spet prišel nastavljat fotoaparatu!

Dogodki

Na Ravnah na Koroškem so danes slavnostno odprli vrata novih pisarn MPIK.