Search
Close this search box.

VIDEO: Požar uničil hlev družine Pečečnik: Družina se zahvaljuje za izjemno podporo

Družina Pečečnik iz Mislinjske Dobrave izraža globoko hvaležnost vsem sorodnikom, prijateljem, znancem ter vsem, ki so jim v teh težkih trenutkih priskočili na pomoč.

Dobra dva meseca po požaru hleva družine Pečečnik v Mislinjski Dobravi, po domače pri Šotl-nu, družina znova z upanjem zre v prihodnost – predvsem zaradi podpore mnogih, ki so jim nesebično priskočili na pomoč.

Naj pri tem spomnimo, da je požar v hlevu izbruhnil 6. avgusta 2024 v večernih urah. Mihaela Pečečnik se dogodka še vedno živo spominja: “Okoli 21. ure je ogenj opazila hčerka. Odšla sem v hlev, kjer je bil že sin. Skupaj sva rešila živino.” Posebno se je zahvalila Alešu Temnikarju, ki je s svojim hitrim odzivom in pogumom pomagal pri zajezitvi ognja: “Šel je na streho in jo močil, da se požar ni razširil.”

Takoj naslednji dan so se čiščenja pogorišča lotili sorodniki, sosedje ter komunalno podjetje. Družina Pečečnik je hvaležna vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali, bodisi z delom, donacijami ali moralno podporo. Mihaela Pečečnik z iskrenostjo pove: “Hvala vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali in darovali sredstva. Brez vas ne bi zmogli.”

Družina Pečečnik se za pomoč še posebej zahvaljuje sorodnikom, sosedom in prijateljem: Pečečnik Rafko in Anka; družini Pečečnik Krajnc Nataša, Rudi in Žan; družini Pečečnik Pogorevčnik Romana in Marko; Jezernik Darka in Andrej; Pečečnik Marica in Jožek; Cokan Janez, Vanja, Darja, Branko, Jožek, Irena, Bojana ter Igor; Apačnik Miran in Romana; Lenart Jožica in Jani; družini Šmon Jure; družini Slugovih; Perše Vinko ter Ana; Aleš Temnikar; Miha Merzdovnik; Jože Pogorevčnik; družini Sekavčnik; Žiga Jelenko; Mirkac Franc, Darja, Tina in Maja; Kleč Gregor, Tomo in Blaž; Jure Šmon; Štimniker Darinka in Bojan; Peter Klančnik; družini Plimen; Gaberšek Franc; Skarlovnik Beba; Ošep Milan; Pajtler Katja; Vodovnik Vlado; Verboten Edo in Saška; Čas Marko in Jožica; Ramšak Matej; družini Lakovnik; Šmon Janko in Veronika; Špegelj Martin; Rahtel Boštjan; Pelc Nežka; Kučej Drago; Uran Martin; Uršej Emil; družini Obreza Marjan, Marička ter prijatelji; Kotnik Slavko; Švab Franc; Pačnik Boris; Rošar Majda; Vek Zvone; Ogrizek Duška; Sedenšek Jože; Vodovnik Toni; Založnik Silvo in Anita; Pogorevc Irena in Drago; Špegelj Robi; Rošar Lidija; Prasnic Maks; Koprivnikar Minka in Stanko; Založnik Joško ter Jerica; Grušovnik Gorazd; Ramšak Marijan in Marijana ter Rupčič Simona.

Iskrena hvala tudi vsem gasilcem prostovoljnih gasilskih društev Mislinjske doline; župniku g. Francu Linasiju ter faranom župnije; Karitasu župnije Šmartno pri Slovenj Gradcu; podjetju Skaza Trans, Rdečemu križu Slovenj Gradec; Društvu upokojencev Šmartno pri Slovenj Gradcu; Mestni občini Slovenj Gradec; podjetju Cokan; Komunali Slovenj Gradec; CSD-ju Slovenj Gradec; Zavarovalnici Sava; prevozništvu Senica Ivić ter portalu Koroške novice.

Kljub temu, da so v tem času uspeli zgraditi del novega hleva, pa se družina sooča z novo nevarnostjo – plazom, ki grozi, da bi povzročil dodatno škodo. Del plazu se je že odtrgal, zato bo potrebna sanacija. Da bodo uspeli vse urediti, na novo zgraditi in sanirati bo potrebno še veliko dela.

V stiski se pokažejo pravi prijatelji, kar je družina Pečečnik v teh težkih trenutkih izkusila na lastni koži. Zgodbe, ki jih piše življenje, kjer smo znova dokazali, da znamo stopiti skupaj ter pomagati. Samo tako lahko delamo ta svet lepši in prijaznejši. Velik si, kolikor imaš veliko srce in vse drugo v življenju, ko te doleti nesreča, nima več smisla in vrednosti.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Družina Pečečnik iz Mislinjske Dobrave izraža globoko hvaležnost vsem sorodnikom, prijateljem, znancem ter vsem, ki so jim v teh težkih trenutkih priskočili na pomoč.