Search
Close this search box.

FOTO: Slovesnost na Razborju ob 80. obletnici padlih partizanov. Podarili so tudi priznanja in nagrade

Na Razborju so minuli vikend ob 80. obletnici spomina na padle partizane in težke boje, podelili tudi priznanja in nagrade Antonu Stropniku ter Jožetu Vrabič.

V soboto se je na Razborju odvijala slovesnost ob 80. obletnici v spomin na padle partizane in težke boje, ki so zaznamovali to območje. Dogodek je bil namenjen počastitvi zgodovinskega spomina in ohranjanju vrednot narodnoosvobodilnega boja (NOB).

Slovesnost je z glasbenimi nastopi popestril Moški pevski zbor Šmartno, ki je s pesmimi obogatil dogodek, sledila je deklamacija partizanskih pesmi. Slavnostni govornik dr. Peter Pungartnik je v svojem govoru izpostavil pomen ohranjanja zgodovinskega spomina in vrednot svobode, za katere so se borili partizani.

V sklopu prireditve je bila podeljena občinska nagrada Antonu Stropniku, podpredsedniku Združenja borcev za vrednote NOB Mislinjske doline in predsedniku krajevne organizacije Zveze borcev za vrednote NOB Razbor, kot priznanje za njegovo predanost ohranjanju spomina na dogodke iz NOB.

Delegacija je položila venec k spomeniku padlim borcem, s čimer so se prisotni poklonili njihovemu pogumu in žrtvovanju za domovino. Poleg tega je Zveza združenj borcev za vrednote NOB podelila priznanja posameznikom, ki s svojim delom prispevajo k ohranjanju in krepitvi vrednot NOB.

Jože Vrabič je prejel posebno priznanje za izjemen prispevek pri projektu Partizanski spomeniki na Geopediji in za ohranjanje spominskih obeležij, kar je pomemben korak pri ohranjanju zgodovinskega spomina na partizanski boj.

Slovesnost je s spominjanjem na preteklost poudarila pomembnost ohranjanja vrednot svobode, solidarnosti in poguma, ki so temeljno oblikovali našo skupno zgodovino.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Na Razborju so minuli vikend ob 80. obletnici spomina na padle partizane in težke boje, podelili tudi priznanja in nagrade Antonu Stropniku ter Jožetu Vrabič.