Search
Close this search box.

Bolšji sejem v Slovenj Gradcu: Skupnost v gibanju

V nedeljo, 5. oktobra 2024, je v Slovenj Gradcu potekal še zadnji letošnji bolšji sejem.

Prvo nedeljo v oktobru je v Slovenj Gradcu potekal zadnji bolšji sejem letošnjega leta, ki ga že šesto leto zapovrstjo organizira nevladna organizacija raum AU v sodelovanju z JZ SPOTUR. Ta sejem, ki je nastal kot odgovor na pomanjkanje tovrstnih platform v Mestni občini, se je razvil v ključen del lokalne skupnosti.

Bolšji sejem presega funkcijo tržnice; ponovna uporaba se v sodobnem svetu razume kot pomemben korak k trajnosti. Rado Carlo Poggi, vodja projekta, poudarja, da je ta andragoški element ključen za ozaveščanje prebivalcev o pomenu odgovornega ravnanja z viri in da je za Mestno občino Slovenj Gradec, ki ni le majhen kraj, temveč ena od 12 mestnih občin v Sloveniji, ključno, da razvijamo te vrednote.

V šestih letih se je bolšji sejem dobro zakoreninil v lokalni skupnosti. “Vse pogosteje opazujemo obiskovalce iz drugih krajev, kar kaže na rast in zanimanje za naš dogodek,” pravi Poggi ter izrazi željo, da bi privabili še več domačinov. “Vsak ima doma stvari, ki jih ne potrebuje in ki bi lahko nekomu drugemu prišle prav. Tudi sodelovanje otrok je za nas pomembno, saj ne le spodbuja njihov razvoj in ustvarjalnost, temveč tudi gradi temelje za aktivno in angažirano skupnost v prihodnosti.”

Izvemo tudi, da se sejem odvija na dvorišču HABitata za razvoj nevladne kulture, ki pod eno streho združuje kar 13 društev in 9 glasbenih zasedb. HABitat predstavlja pomemben prostor v lokalnem okolju, saj omogoča sodelovanje med različnimi skupinami in posamezniki ter prispeva k razvoju nevladne kulture. 

Bolšji sejem, kamor organizatorji vabijo tudi v prihodnjem letu, s svojim delovanjem dokazuje, da so skupne izkušnje in odnosi tisti, ki resnično bogatijo naše življenje ter oblikujejo prihodnost lokalne skupnosti. Zato vabljeni k soustvarjanju!

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
V nedeljo, 5. oktobra 2024, je v Slovenj Gradcu potekal še zadnji letošnji bolšji sejem.