Search
Close this search box.

Praznik mesta Ravne bo postregel s pestrim dogajanjem za vse generacije

Mesto Ravne na Koroškem bo v soboto, 12. oktobra 2024, praznovalo svoj dan.

Kot se za praznovanje praznika mesta spodobi, bo v soboto, 12. oktobra 2024, na Ravnah na Koroškem preko celega dne potekalo pestro dogajanje. Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti ZKŠTM Ravne ter Občinski odbor ZZB NOB Ravne na Koroškem vabi vse, da se pridružite dogajanju, ki bo na Ravnah potekalo cel dan.

Ob 9.00 uri se bodo pohodniki odpravili na Pohod k spomeniku na Navrškem vrhu. Pohodniki se bodo zbrali pred Gimnazijo Ravne na Koroškem.

Prav tako ob 9.00 uri vas Koroška ribiška družina – aktiv Ravne vabi, da se udeležite ribiške tekme na ribniku Brdinje.

Ob 10.45 uri se bo pričel 58. kros občinskih reprezentanc Slovenije v Grajskem parku Ravne.

Ob koncu pohoda, ob 11.00 uri, se bo na Navrškem vrhu pri spomeniku pričel program in polaganje venca s  kratko slovesnostjo ob obletnici ustanovitve OF za Ravne in okolico. Slavnostni govornik bo g. Aljaž Verhovnik.

Prav tako bo ob 11.00 uri potekalo slovesno odprtje podjetniškega inkubatorja MPIK4, ki se nahaja v prenovljenih prostorih bivše stavbe SDK na Prežihovi 7.

Ob 12.30 uri se bo na mestnem platoju pred Tušem začel osrednji del prireditve v počastitev praznika mesta Ravne. Zbrane bo nagovorila predsednica Četrtne skupnosti Dobja vas, Nevenke Šimenc, slavnostni govornik na prireditvi pa bo župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, ki bo zbrane povabil na družabno srečanje s praznovanjem ob jesenskih dobrotah.

V programu prireditve bodo sodelovali članice in člani Pihalnega orkestra železarjev Ravne ter praporščaki veteranskih organizacij in društev. Prav tako bodo poskrbeli za peko prvih letošnjih kostanjev, brezplačno malico in glasbeno popestritev dogodka.

Vabljeni, da se v soboto, 12. oktobra 2024, pridružite pestremu dogajanju ob praznovanju in skupaj počastimo praznik mesta Ravne na Koroškem.

V primeru slabega vremena prireditev na mestnem platoju odpade.

Vir: ZKŠTM

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Mesto Ravne na Koroškem bo v soboto, 12. oktobra 2024, praznovalo svoj dan.