Search
Close this search box.

Gasilsko društvo Brezno – Podvelka prejelo donacijo v vrednosti 8.000 € za gasilsko opremo

Gasilci društva Brezno - Podvelka so bogatejši za novo gasilsko opremo, za katero so prejeli donacijo od Rotary International.

Rotary International je velikodušno doniral 8.000 € za nakup nujno potrebne gasilske opreme za gasilska društva. S pomočjo te donacije so društva pridobila nove gasilske maske in gasilske sesalce, ki bodo v prihodnje služili pri prečrpavanju vode iz objektov v primeru poplav.

Posebna zahvala gre PGD Brezno-Podvelka, za prizadevanja, da so donatorji prepoznali njihov potencial

S tem prispevkom so donatorji pokazali podporo lokalnim gasilskim društvom, kar bo močno pripomoglo k večji pripravljenosti in učinkovitosti ob naravnih nesrečah.

“Zahvaljujemo se donatorjem za velik prispevek za naša društva,” se je za velikodušnost zahvalil župan očine Podvelke, Milan Pušnik.

Prostovoljno gasilsko društvo Brezno-Podvelka je leta 2022 praznovalo 70-letnico uspešnega delovanja, njegove korenine pa segajo že v leto 1927. Tega leta so na pobudo Rudolfa Rebernika, Draga Kogelnika in Ivana Potočnika ustanovili prvo PGD Brezno-Podvelka, ki pa je prenehalo delovati leta 1931. Za razvoj gasilstva v Breznu in Podvelki je pomembno leto 1948. 

Članice in člani so v zgodovini društva osvojili številna priznanja in nagrade na različnih tekmovalnih področjih. Vsi ti uspehi so se pozitivno odražali tudi v kraju in okolici, saj so gasilci s svojim prostovoljnim delom postali skoraj nepogrešljivi pri različnih delih v kraju. Med drugim smo znani kot organizatorji postavljanja mlaja in izvedbe kresovanja ob 1. maju. Območje delovanja PGD Brezno-Podvelka obsega naselja Brezno, Podvelka in Lehen ter širšo okolico kamor spadajo: del Kozjega vrha, Javnik, Janževski vrh, Lehen in Rdeči breg.

Vir: FB Miran Pušnik, Občina Podvelka

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Gasilci društva Brezno - Podvelka so bogatejši za novo gasilsko opremo, za katero so prejeli donacijo od Rotary International.