Search
Close this search box.

Rdeči križ Slovenije začenja z zbiranjem pomoči za Bosno in Hercegovino po katastrofalnih poplavah

Narava ne prizanaša. Poplave so tokrat prizadele Bosno in Hercegovino ter terjale tudi 15 človeških življenj. RK Slovenije se je takoj odzval.

Bosno in Hercegovino je danes ponoči zajelo obilno deževje, ki je poleg velike gmotne škode žal zahtevalo tudi 15 človeških življenj. Obilne padavine, ki so napovedane tudi še za prihodnje dni, so najbolj prizadele južni in osrednji del Bosne in Hercegovine.

Zaradi poplav in plazov je marsikje onemogočen dostop do zaselkov, vasi in mest, voda je ponekod nanesla ogromne količine smeti, kamenja in blata ter do streh zasula hiše, prekinjene so cestne in železniške povezave. Oblasti in lokalno prebivalstvo je seveda strah, kaj bodo prinesli prihodnji dnevi in noči, Rdeči križ Slovenije pa se nemudoma odziva z zbiranjem finančne pomoči, da še enkrat več izkažemo solidarnost in pomagamo.

Prispevate lahko s finančnim nakazilom na: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, IBAN: SI56 0400 0027 7766 813 (odprt pri NOVA KBM OTP GROUP), BIC: KBMASI2X, sklic: 00 96895, Namen: pomoč po poplavah BIH, koda namena: CHAR

Pomagate lahko tudi s poslanim SMS sporočilom POPLAVE5 ali POPLAVE 10 na številko 1919, s čimer boste pripevali 5 oz. 10 EUR.

Pomembno obvestilo – materialne pomoči trenutno NE zbirajo.

Pošljite SMS POPLAVE5 ali POPLAVE10 na 1919 in donirali boste 5 oz. 10 EUR, RK pa bodo izkupiček poslanih sporočil od 4. oktobra 2024 dalje namenili za pomoč prizadetemu prebivalstvu Bosne in Hercegovine. Iz Sklada solidarnosti so danes že nakazali 5.000 EUR Nacionalnemu društvu Rdečega križa Bosne in Hercegovine.

Vir: RK Slovenije

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Narava ne prizanaša. Poplave so tokrat prizadele Bosno in Hercegovino ter terjale tudi 15 človeških življenj. RK Slovenije se je takoj odzval.