Search
Close this search box.

FOTO: Vrunčevo nagrado je prejela mag. Janja Razgoršek

V Slovenj Gradcu so tudi letos podelili Vrunčevo nagrado in priznanja, ki so namenjena izjemnim posameznikom na področju vzgoje in izobraževanja.

Ob mednarodnem dnevu prosvetnih delavcev je danes v Kulturnem domu v Slovenj Gradcu potekala svečana podelitev Vrunčevih priznanj in nagrade za leto 2024.

Občina Slovenj Gradec vsako leto podeljuje Vrunčeve nagrade in priznanja za izjemne uspehe, ki jih doseže posameznik ali skupina s pedagoškim – strokovnim delovanjem na področju vzgoje, izobraževanja in telesne kulture, s tem pa počasti tudi svetovni dan učiteljev, ki ga praznujemo 5. oktobra. Nagrade je danes podelil župan Mestne občine Slovenj Gradec g. Tilen Klugler.

Slavnostna govornica je bila ravnateljica Tretje osnovne šole Slovenj Gradec, Ingrid Močnik, lanska dobitnica Vrunčeve nagrade, kulturni program so obogatili izjemni glasbeniki. Na violini je nastopila Maša Golob, pridružila pa se ji je tudi pevka Flora Ema Lotrič.

Vrunčevo nagrado je prejela mag. Janja Razgoršek, ravnateljica Višje strokovne šole Slovenj Gradec, ki daje poseben poudarek povezovanju šole z okoljem in delodajalci, saj, kot pravi, je to edino zagotovilo kakovosti izobraževalnega procesa in uporabnosti pridobljenih kompetenc diplomantov.

Mag. Janja Razgoršek se je po diplomi zaposlila v gospodarstvu, leta 1996 pa je začela svojo delovno kariero na Šolskem centru Slovenj Gradec kot profesorica predmetov s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Leta 2006 je postala magistrica znanosti, vse od leta 2018 je ravnateljica Višje strokovne šole Slovenj Gradec, ki jo je leta 2000 pomagala ustanavljati. Kot ravnateljica si prizadeva za večjo razpoznavnost Višje strokovne šole v lokalnem okolju in širše ter promocijo njenih programov. Poseben poudarek daje povezovanju šole z delodajalci, saj je po njenem prepričanju to edino zagotovilo kakovosti izobraževalnega procesa in uporabnosti pridobljenih kompetenc diplomatov. Pri snovanju novosti ves čas razmišlja, kateri programi bi bili zanimivi tako za študente kot za delodajalce. Veseli jo, da diplomanti Višje strokovne šole v več kot 80-odstotkih takoj po študiju dobijo zaposlitev. Kako tudi ne, če šola pod vodstvom mag. Janje Razgoršek sledi napredku na vseh področjih in jih prenaša v izobraževalni proces.

Dobitnice Vrunčevih plaket so: Renate Bašek, učiteljica 4. razreda na Osnovni šoli Šmartno, mag. Jasna Kolar Macur, profesorica iz Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec in Irena Turičnik, učiteljica matematike in fizike na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec.

Renate Bašek, učiteljica 4. razreda in oddelka podaljšanega bivanja na OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, kjer je začela poučevati leta 1996. Sodelovala je pri različnih projektih, med njimi tudi mednarodni projekt Ekošola. V ospredje postavlja ekološki trajnostni način življenja in delovanja, ki ga uspešno prenaša na mlajše generacije. Svoje pedagoško delovanje posveča vzgoji otrok za življenje ter se hkrati udejstvuje v lokalni skupnosti in širše. Prizadeva si za sodelovanje in povezovanje predstavnikov šol, društev, podjetij in predstavnikov občine.

Mag. Jasna Kolar Macur je bila sprva zaposlena kot višja medicinska sestra. Na Srednji zdravstveni šoli Slovenj Gradec poučuje od leta 1997 kot učiteljica strokovno teoretičnih predmetov in praktičnega pouka. Vsa leta se je izobraževala na področjih zdravstvene nege in pedagoškega dela ter sodelovala pri izdelavi učnih gradiv in pripomočkov. V okviru projekta Simbioza je prenašala znanje med generacijami in spodbujala vseživljenjsko učenje, med drugim v sodelovanju z ZD SG pri digitalnem opismenjevanju starejših. Dijaki so pod njenim mentorstvom osvojili mnoga priznanja in nagrade. Njeno posebno poslanstvo je prostovoljno delo v vseh sferah prebivalstva, ki potrebuje pomoč, pri čemer aktivno vključuje tudi dijake.

Irena Turičnik, je učiteljica matematike in fizike na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec. Svoje pedagoško delo opravlja odgovorno, s srcem, zavzetostjo in navdušenostjo. Vsa leta službovanja je razredničarka, ki odgovorno opravlja svoje poslanstvo, bogato znanje pa preprečljivo predaja mlajšim generacijam. Poleg mnogih izvedenih projektov je tudi s svojo prijaznostjo in čutom do sočloveka veliko prispevala k ugledu šole.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom današnjih odličij.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Slovenj Gradcu so tudi letos podelili Vrunčevo nagrado in priznanja, ki so namenjena izjemnim posameznikom na področju vzgoje in izobraževanja.