Search
Close this search box.

Tudi letos na Koroško prihaja Mami Hobotnica z najboljšimi mandarinami

Lani smo spoznali podjetnico Martino Zupanc Lah, ki že nekaj let dostavlja najboljše mandarine z doline Neretve. Bolje poznana je pod imenom Mami Hobotnica, nam pa je posebej všeč, ker ni pozabila na Korošce. Vsaka dva tedna dostavlja v naše kraje. Letos celo s še bogatejšo ponudbo.

Martina, kakšno je vaše poslanstvo, s čim se ukvarjate?

“Sem na misiji, da ljudem omogočim dostop do najboljše, domače, naravne hrane. Ko smo odkrili neškropljene mandarine z doline Neretve, se je moji družini odprl nov svet. Izkazalo se je, da je sinova alergija na citruse v resnici alergija na kemikalije, s katerimi so obdelane mandarine iz trgovine.”

“Sledilci na Instagramu dobro vejo, kakšne so naše vrednote. Ker tudi moje stranke želijo, da hrana od vil do vilic potuje čim krajši čas, smo razširili ponudbo na druge lokalne dobrote. Kmalu so me našli tudi kmetje sami, saj so prepoznali potencial naše storitve. In tako imamo danes že res lep nabor izdelkov, ki ga sezonsko prilagajamo. Sledim lastnim občutkom, poslušam želje strank in pomagam uresničevati ideje kmetov.”

Sodelujejo z malim kmetom iz Opuzena. Cela družina diha za mandarine in druge citruse. Trudijo se, da strankam predajo le najboljše.

Mandarine so torej neškropljene. Kaj jih še dela posebne?

“Posebnost tega sadja je, da ni kemično obdelano, dozori na drevesih in je sveže pripeljano v Slovenijo. Mandarine, ki jih kupujete v trgovinah, so obrane zelene, že v septembru, nato pa so zaplinjene v komorah, vsebujejo velike količine raznoraznih snovi, zaradi katerih lupina ni užitna. In kot vemo – kar je na lupini, gre tudi v sadež. Naše mandarine so škropljene samo pred odprtjem cvetov, kasneje nič več, zato je užitna tudi lupina. Predvsem pa imajo neprimerljivo boljši okus.”

Hladnejše kot so noči v dolini reke Neretve, slajše so mandarine in bolj oranžna je njihova lupina. So brez pešk.

Poleg svežih mandarin z Neretve – kaj še ponujate?

“Tekom leta smo dostavljali šparglje, jagode, breskve, borovnice, fige, slive in celoten nabor poletne zelenjave. Trenutno imamo v ponudbi dve sorti slovenskih ekoloških jabolk (opal in topaz), zelenjavo (hokaido buče, česen, korenje, sladek krompir, papriko, krompir), sveže šitake, veganske slaščice in veliko drugih izdelkov naših kmetov. Ponujamo različne moke, ajdovo kašo, božanski česen v prahu, vrhunske domače marmelade (jagodna, malinova, ribezova) in džeme (aronija in sibirska borovnica), vinski in jabolčni kis, oljčno in bučno olje, kmalu tudi sveže sončnično olje, čudovita vložena rdeča pesa, paradižnikove omake, sušene paradižnike, liofilizirano sadje, sirupe (malinov, žajbljev, bezgov, metin) in sokove (grozdni, jabolčni, mandarinin), pa sigurno sem še kaj pozabila. In v naslednjih tednih bomo v spletno trgovino dodali še nekaj dobrot.”

Mami Hobotnica se bo skupaj z nekaterimi ponudniki predstavila na sejmu Narava in zdravje, med 10. in 13. oktobrom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Kako naročimo in prevzamemo vaše izdelke?

“Imamo spletno trgovino, kjer je možno naročiti izdelke. V zadnjem koraku izberete kraj prevzema in način plačila (omogočamo plačilo vnaprej s kartico ali na TRR, možno pa je tudi plačilo z gotovino ob prevzemu.”

Dostavljamo ob ponedeljkih na dva tedna, in sicer v Radlje ob Dravi (13.45-14.00), Dravograd (14.30-14.45), Ravne na Koroškem (15.00-15.30), Slovenj Gradec (16.00-16.30). Prva letošnja dostava bo 7. oktobra. Naročila so možna do dva dni pred dostavo. En dan pred organizirano dostavo pošljemo e-mail s podrobnimi informacijami glede dostave, med drugim točno lokacijo, kjer imamo prevzemno mesto.”

Poleg rednih dostav po Sloveniji bodo letos imeli tudi turnejo po tržnicah v različnih slovenskih mestih. Spremljajte spletno stran www.mamihobotnica.si, da jih ne zamudite v svoji bližini.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Lani smo spoznali podjetnico Martino Zupanc Lah, ki že nekaj let dostavlja najboljše mandarine z doline Neretve. Bolje poznana je pod imenom Mami Hobotnica, nam pa je posebej všeč, ker ni pozabila na Korošce. Vsaka dva tedna dostavlja v naše kraje. Letos celo s še bogatejšo ponudbo.