Search
Close this search box.

V Kulturnem domu Slovenj Gradec začetek nove abonmajske sezone in kino programa

V Kulturnem domu Slovenj Gradec vsako leto pripravijo pestro abonmajsko sezono in kino program. V mesecu oktobru vas čaka zanimiv nabor predstav.

Kulturni dom Slovenj Gradec se tudi to jesen vrača z bogato in raznoliko vsebino abonmajev in kino programa. Tudi tokrat vas bodo popeljali svet umetnosti, kjer se prepletata resničnost in domišljija in se odpirajo vrata v številne svetove.

V mesecu oktobru so za obiskovalce pripravili pester abonmajski kot tudi kino program. Predstave, ki jih ta mesec izpostavljajo, so:

JOKER: NOROST V DVOJE

Vrača se Phoenix, tokrat ob boku Lady Gaga, ki bo prevzela vlogo Harley Quinn. Režiser Todd Phillips ponovno prevzema vajeti filma, ki bo še bolj poglobljeno raziskal dinamiko med norostjo in ljubeznijo. Norost v dvoje se nanaša na deljeno norost med dvema osebama, kar nakazuje na temačno in psihološko intenzivno zgodbo, ki se bo odvijala v Gothamovem svetu kaosa in nasilja. Arthur Fleck institucionaliziran v Arkhamu čaka na sojenje za svoja dejanja kot Joker. Medtem ko se bori s svojo dvojno identiteto, Arthur ne odkriva le pomena ljubezni, temveč tudi glasbo, ki je bila vedno v njem.

Ogledi:  

Petek, 4. 10., ob 20.00
Nedelja, 6. 10., ob 19.00
Sobota, 12. 10., ob 20.00
Nedelja, 13. 10., ob 19.00
Četrtek, 17. 10., ob 20.00  

Več o filmu in programu boste našli TUKAJ.

Torek, 8. 10., ob 14.00 in 17.00 / ŠOLSKI FILMSKI ABONMA IN IZVEN: JAZ, KAPITAN

Senegalska najstnika Seydou in Moussa se odločita zapustiti rodni Dakar in poiskati boljše življenje v idilični Evropi. Že leta skrivoma delata na gradbišču in pišeta pesmi, s katerimi želita postati zvezdi. Z denarjem bi rada pomagala tudi staršem, bratom in sestram, ki živijo v revščini. Da bi dosegla Evropo, morata prečkati več držav in se soočiti s podkupovanjem, mučenjem, izkoriščanjem in popolno razčlovečenostjo. Njuno epsko potovanje, sestavljeno iz življenja in smrti, ju pripelje vse do Sredozemskega morja, kjer mora Seydou prevzeti vlogo krmarja in varno pripeljati pribežnike do Sicilije.

Več o filmu in programu boste našli TUKAJ.

Torek, 15. 10., ob 10.00 / ABONMA KINO OB KAVI IN IZVEN: JUTRI JE ŠE EN DAN

Delia je žena in mati treh otrok v povojnem Rimu. Kadar ne gospodinji nasilnemu možu in ne skrbi za sitnega tasta, hiti med priložnostnimi deli. Edino uteho ji prinašata klepet s prijateljico in hčerina zaroka s prijetnim mladeničem iz premožne družine. Svojo usodo sprejema brez pritoževanja – dokler nekega dne ne prispe skrivnostno pismo …

Več o filmu in programu boste našli TUKAJ.

FILMSKI PROGRAM OB GENERALNI SKUPŠČINI ZDRUŽENJA MEST GLASNIKOV MIRU

Petek, 25. 10., ob 10.00 / NA TEJ STRANI SVETA (animirani film / angleški podnapisi)

Film je postavljen v leta 1930–1940 v Hirošimo na Japonskem, približno 10 let pred in po atomskem bombardiranju Hirošime, vendar predvsem v leta 1944–45. V filmu sta opisani narava in tradicionalna japonska kultura ter postavljeni v kontrast s krutimi in nepopravljivimi prizori, ki jih je prinesla vojna. Čeprav gre za izmišljeno zgodbo, uradni vodnik po filmu trdi, da epizode in ozadje zgodbe temeljijo na dejstvih in resničnih dogodkih izgubljene mestne krajine predvojne Hirošime, ki jo je poškodovalo bombardiranje.

Več o filmu in programu boste našli TUKAJ.

Petek, 25. 10., ob 17.00 / HIROŠIMA (zgodovinsko dokumentarna drama / angleški podnapisi)

Hirošima je japonska dokudrama iz leta 1953 režiserja Hidea Sekigave o atomskem bombardiranju Hirošime in njegovem vplivu na skupino učiteljev, njihovih učencev in njihovih družin.

Več o filmu in programu boste našli TUKAJ.

Sobota, 26. 10., ob 10.30 / PRVA PREDSTAVA LUTKOVNEGA ABONMAJA: JANKO IN METKA (lutkovno gledališče Maribor)

Ob premieri uprizoritve je Pavel Polák zapisal: “Janko in Metka, pravljica Jakoba in Wilhelma Grimma, nesporno sodi v zakladnico svetovnega slovesa. Ob Rdeči Kapici, Sneguljčici in Pepelki je to ena prvih pravljic, s katero se srečajo otroci. Zgodba bratca in sestrice, ki se izgubita v temnem gozdu in se znajdeta pred hišico hudobne čarovnice, je ena prvih strašljivih otroških zgodb. V času, ko otroci predvsem preko televizije nehote zaužijejo veliko mero agresivnih podob in zgodb, bomo v lutkovnem gledališču pričarali svet, kjer sta veliki zmagovalki dobrota in ljubezen.”

Uprizoritev Janko in Metka kot klasična brezčasna lutkovna predstava že skoraj dve desetletji razveseljuje številne generacije.

Več o predstavi boste našli TUKAJ.

Nedelja, 27. 10., ob 11.00 / WOLFOV KONCERTNI ABONMA IN IZVEN: SOLOPEVSKA ŠOLA: ZAKLJUČNI KONCERT

Seminar mednarodne solopevske šole Huga Wolfa je namenjen mladim interpretom vokalne glasbene literature samospeva s poudarkom na opusu Huga Wolfa. Udeleženke in udeleženci so mladi pevci in pevke, študenti in študentke glasbenih akademij in konservatorijev iz Slovenije in tujine, prav tako pa med udeleženci vedno znova pozdravimo tudi že uveljavljena umetniška imena. Prvi seminar je sovpadal z ustanovitvijo Društva Hugo Wolf Slovenj Gradec in je lansko leto praznoval svojo 30. obletnico delovanja.

Tradicionalno pevsko ter pianistično srečanje že vrsto let poteka v navezi s profesorico Bredo Zakotnik in profesorjem Vladimirjem Mlinarićem. Mednarodna solopevska šola zagotavlja odprt in skupen prostor inspiraciji, ki jo Wolfov glasbeni testament vedno znova neusahljivo daje. Zaključek glasbeno navdahnjenega tedna je nedeljska matineja, na kateri se predstavijo udeleženci seminarja in s publiko delijo moč, vrednote in globino tako Wolfove glasbe, kot del zakladnice samospevov, ki imajo neprecenljivo vrednost za vse generacije.

Več o koncertu in programu boste našli TUKAJ.

Vabljeni, da se udeležite katere od predstav, ki so jih za vas v mesecu oktobru pripravili v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Kulturnem domu Slovenj Gradec vsako leto pripravijo pestro abonmajsko sezono in kino program. V mesecu oktobru vas čaka zanimiv nabor predstav.