Search
Close this search box.

V Dvorcu Bukovje so se z zadnjim koncertom zaključile Jesenske serenade

Letošnjo sezono Jesenskih serenad so sklenile flavtistke Kvarteta Inuaria, z besedo pa jih je pospremil pesnik Kristian Koželj.

V četrtek, 26. septembra 2024, se je v čudovitem ambientu Dvorca Bukovje odvil še zadnji koncert letošnjih Jesenskih serenad. Prehajanja, kot je bil naslov koncerta so pripravile flavtistke Kvarteta Inuaria, vse skupaj pa je z izbranimi besedili začinil pesnik Kristian Koželj.

Organizatorji so izredno zadovoljni z letošnjimi izvajalci in tudi z obiskom, saj so vsi štirje koncerti bili lepo obiskani.  Koncertov klasične glasbe pa v Dvorcu Bukovje še ni konec saj bo v petek, 11. oktobra ob 19.00 uri zopet izvrsten koncert z naslovom Harmonije onkraj časa, na katerem bo Ana Julija Mlejnik Železnik izvedla program, osredotočen na solo violino, ki predstavlja redkeje izvajana dela znanih skladateljev od 17. stoletja do sodobnosti.

S projektom Harmonije onkraj časa se pričenja slovenska uvertura v mednarodni projekt Harmonies beyond time, ki bo kasneje izveden tudi v Belgiji in Angliji. Gre za edinstveno priložnost, da slišite izjemna dela, ki redkeje najdejo svoje mesto v običajnih koncertnih programih, a imajo kljub temu pomembno mesto v glasbeni zgodovini.

Vir: JSKD OI Dravograd

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Letošnjo sezono Jesenskih serenad so sklenile flavtistke Kvarteta Inuaria, z besedo pa jih je pospremil pesnik Kristian Koželj.