Search
Close this search box.

ZD Ravne na Koroškem kadre išče tudi prek srečanja s študenti in mladimi zdravniki

Okoli 30 študentov medicine in mladih zdravnikov se danes udeležuje srečanja, ki ga je pripravil Zdravstveni dom (ZD) Ravne na Koroškem z namenom, da predstavi svoje delovanje in privabi morebitne bodoče sodelavce. Kot je ob tem povedala direktorica ZD Ravne Zdenka Koželj Rekanović, je pridobiti kader največji izziv te ustanove.

Vodenje ZD, ki skrbi za primarno zdravstvo v Mežiški dolini in ima 190 zaposlenih, je Koželj Rekanović prevzela s 1. julijem letos, pred tem je delala kot družinska zdravnica na Prevaljah.

Kadri so dolgoletni problem, je dejala na današnji novinarski konferenci pred srečanjem s študenti in mladimi zdravniki. Tako je njena dolgoletna želja bila, da enkrat naredijo takšno srečanje, za katerega upa, da bo odslej tradicionalno. Ideja o organizaciji takšnega dogodka je po njenih besedah naletela tudi na dober odziv pri ministrstvu za zdravje in na fakultetah.

“Osebno menim, da je problem tudi v tem, ker ljudje ne vedo, kaj lahko tu pričakujejo, nekako ne poznajo Mežiške doline, ne poznajo našega zdravstvenega doma, ne vedo, kaj vse tu imamo. Ko se primerjamo z ostalimi, vidimo, da imamo marsikaj in da je treba ljudi povabiti, da pridejo pogledat,” je dejala direktorica ZD Ravne na Koroškem.

Da bi pridobili nove zdravnike, si ZD Ravne prizadeva tudi na druge načine. Kot je povedala pomočnica direktorice Belinda Ploder, je letos študentsko delo pri njih opravljalo 12 študentov, tako študentov medicine kot tudi zdravstvene nege in fizioterapije. “Smo zelo odprti, sprejemamo vsakogar, ki izkaže interes,” je dodala Ploder in poudarila tudi skrb, ki jo v zavodu namenjajo medsebojnim odnosom.

Dodala je, da imajo študenti, ki prihajajo v ZD Ravne, ogromno možnosti. Lahko opravljajo klinične vaje, na voljo imajo veliko mentorjev, v ZD pokrivajo veliko področij. Študente tudi štipendirajo, trenutno imajo tri štipendiste, nov razpis za štipendije pa bo objavljen prihodnji teden. Hkrati ZD veliko sodeluje z lokalnimi skupnostmi, med drugim pri iskanju stanovanj.

V ZD Ravne bi trenutno med drugim potrebovali najmanj štiri družinske zdravnike, zdravnika medicine dela, pedopsihiatra, ginekologa, zobozdravnika, ortodonta in urgentnega zdravnika za delo v dežurni ambulanti, je naštela direktorica.

Razmere pri zagotavljanju zdravstvenega varstva že nekaj časa rešujejo predvsem z upokojenimi zdravniki. “Velikokrat rečem, da so upokojeni zdravniki sicer starejši, ampak imajo ogromno izkušenj, mladi pa prinašajo veliko znanja, novosti in se to lahko prenaša od enega do drugega,” je dejala direktorica ZD Ravne. Upa, da bo današnje srečanje prinesla kader, ki ga potrebujejo.

Zdravstveni dom je sicer, kot je še dodala, prevzela v dobrem finančnem stanju. Kmalu bodo začeli nadgradnjo ene od stavb ZD, s čimer bodo pridobili nekaj potrebnih dodatnih prostorov.

Vir: STA

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Okoli 30 študentov medicine in mladih zdravnikov se danes udeležuje srečanja, ki ga je pripravil Zdravstveni dom (ZD) Ravne na Koroškem z namenom, da predstavi svoje delovanje in privabi morebitne bodoče sodelavce. Kot je ob tem povedala direktorica ZD Ravne Zdenka Koželj Rekanović, je pridobiti kader največji izziv te ustanove.