Search
Close this search box.

V Grajskem parku bodo Svetovni dan turizma obeležili z branjem

V petek, 27. septembra 2024, bodo v Grajskem parku na Ravnah obeležili Svetovni dan turizma z branjem knjig v gozdu.
Fotografija je simbolična

Turistična zveza Slovenije letos ob Svetovnem dnevu turizma vabi k branju knjig v gozdu, kar vključuje različne aktivnosti, kot so javno branje literature in pravljic. Mir je ena izmed temeljnih vrednot človeka in človeštva. Njegova nasprotja so nemir, prepir, vojna.

Posamezniki potrebujemo mir za ustvarjalnost, igro, klepet, družba potrebuje mir za družbeni razvoj in blaginjo. V svetu nenehno divjajo vojne, oboroženi spopadi med ljudstvi in državami. Posledice vojn so vedno strahotne: uničena pokrajina in kulturna dediščina, porušene stavbe, a nenadomestljiva posledica so mnoge žrtve vojnega nasilja.

Zato je ohranitev ali sklenitev miru temeljna naloga ključnih odločevalcev na svetu in v državi. Pod zastavo in simboli miru potekajo številni dogodki, ljudje pa željo po miru izražajo na različne ustvarjalne načine. Kultura in umetnost sta pogosto močno orodje in orožje v iskanju in ohranjanju miru. Ljudje so ohranili in ustvarili novo kulturno dediščino, s katero opozarjajo na posledice nesoglasij in vojn ter pomnike miru in svobodi. V Mežiški dolini imamo ohranjene kapelice in pomnike, postavljene v opomin vojnam in v spomin na pomen miru. Obisk krajev in pomnikov je priložnost za spoznavanje zgodovine in življenja ljudi, kar nam omogoča razumeti druge in drugačne.

Svetovni dan turizma bodo v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem obeležili že v dopoldanskem času, ko bodo ob 9.30 uri z otroki iz vrtca prebirali pravljice. Ob 10.30 uri pa bodo pravljice prebirali z učenci iz šole, prav tako bo potekal voden ogled po zbirkah.

V popoldanskem času pa vabijo vse generacije na voden ogled po zbirkah z začetkom ob 17. uri, kjer se bodo dotaknili tudi zgodovine vojn na Koroškem.

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen v razstavišče.

Ne zamudite priložnosti, da skupaj praznujemo ta poseben dan, spoznamo lepote našega kraja in uživamo v družbi prijateljev. Vabljeni.

Vir: ZKŠTM

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V petek, 27. septembra 2024, bodo v Grajskem parku na Ravnah obeležili Svetovni dan turizma z branjem knjig v gozdu.