Search
Close this search box.

Zmerno oblačno z dežjem in okrepljenim vetrom

Danes in jutri bo večinoma oblačno, več jasnine bo na vzhodu. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik.

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, nekaj jasnine bo v vzhodnih krajih. Predvsem v hribovitih predelih zahodne in južne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 17, drugod od 19 do 25 °C.

Ponoči se bodo padavine na severozahodu okrepile. Marsikje bo vetrovno. Najnižje temperature bodo od 15 do 20, ob morju, kjer bo pihal jugo okoli 22 °C.

Jutri bo sprva večinoma oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala. Predvsem na severozahodu bo še pogosto deževalo, drugod bo padavin malo. Popoldne se bo ponekod delno razjasnilo. Še bo pihal zmeren jugozahodnik, ob morju okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27, na severozahodu okoli 18°C.

Obeti

V soboto se bo pooblačilo. Padavine bodo zajele večji del Slovenije, na Primorskem bodo možne nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru zmerna burja. Občutno hladneje bo.

V nedeljo se bo razjasnilo. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Vremenska slika

Nad Veliko Britanijo je ciklon z vremensko fronto, ki sega od otoka do južne Skandinavije in nato južno preko srednje Evrope, vse do Iberskega polotoka. Nad južnim Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi doteka vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V krajih zahodno in severno od nas bo prevladovalo precej oblačno vreme z občasnim dežjem. Bolj deževno bo v Alpah. Več jasnine bo v sosednjih pokrajinah Hrvaške, Madžarske ter ponekod ob severnem Jadranu. Pihal bo zmeren, v višjih legah tudi močan jugozahodnik. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo.

Biovreme

V četrtek se pričakuje zmerna obremenitev zaradi vremena, ki se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo. V petek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen.

Vir: ARSO

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Danes in jutri bo večinoma oblačno, več jasnine bo na vzhodu. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik.