Search
Close this search box.

V Dravogradu podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom

V Občini Dravograd so v soboto podelili priznanja najbolj uspešnim športnicam in športnikom. Kdo so tisti, ki so bili v športu najboljši?

V soboto, 21. septembra, je po športni prireditvi polmaraton Drau–Drava Run, s katero smo obeležili dan slovenskega športa, pri dvorani Špic D potekala podelitev priznanj najuspešnejšim športnikom Občine Dravograd za leto 2023.

Komisija je prejela precej prijav, kar priča o tem, da ima šport v Dravogradu prav posebno mesto, uspešnih posameznikov in ekip pa nikakor ne manjka. Priznanja so razdelili v več kategorijah.

V kategoriji najboljša mlada športnica do 15 let sta priznanje ponovno prejeli dve, in sicer Taja Ošlovnik in Nika Štor. Taja je svojo pot v preskakovanju ovir s konji resneje začela šele prejšnje leto, a že takoj osvajala sama prva mesta in postala državna prvakinja. Nika Štor pa je v svoji kategoriji najboljša v državi v tenisu, tako med posameznicami kot dvojicami, in izjemno konkurenčna tudi na mednarodni ravni.

Najboljši mladi športnik do 15 let je postal judoist Aleks Krivec, ki je najboljši v državi med mlajšimi kadeti.

Priznanje za najboljšo športnico v mladinski kategoriji je prejela plavalka Hana Sekuti, ki izboljšuje državne rekorde enega za drugim, najboljši med mladinci v Dravogradu pa je judoist Ožbej Razgoršek, kadetski državni prvak.

Najboljša športnica v članski kategoriji v individualnih športih je postala judoistka Jevgenija Gajić, ki tekmuje kar v štirih različnih kategorijah in je v vseh izjemno konkurenčna, med mlajšimi članicami je postala državna prvakinja.

Naziv najboljše članske športnice v kolektivnih športih je pripadel košarkarici Uli Krenk, ki je s soigralkami postala državna in pokalna prvakinja, z reprezentanco U-18 pa osvojila naslov evropskih prvakinj.

Priznanje za najboljšo moško športno ekipo je tokrat šlo v roke Košarkarskemu klubu Dravograd, ki je s prepričljivo igro iz 4. slovenske košarkarske lige napredoval stopničko višje, kjer uspešno nastopa v letošnji sezoni.

Podelili so še posebno priznanje za izjemne športne dosežke, ki ga je za svoj doprinos dravograjskemu športu, predvsem nogometu, prejel Darko Žižek.

Priznanja so športnikom izročila župan Anton Preksavec in direktor Javnega zavoda Dravit Žare Tomšič.

Vsem športnikom iskreno čestitamo za njihove dosežke.

Vir: Občina Dravograd

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
V Občini Dravograd so v soboto podelili priznanja najbolj uspešnim športnicam in športnikom. Kdo so tisti, ki so bili v športu najboljši?