Search
Close this search box.

V Dravogradu uspešno izpeljali Zlato jesen in 28. Srečanje harmonikarjev diatonikov

Na prvi jesenski dan v nedeljo, 22. Septembra 2024, je pred dvorano Špic D v Dravogradu potekala tradicionalna prireditev Zlata jesen in 28. Srečanje harmonikarjev diatonikov.

Prireditev, ki je v Dravogradu že tradicionalna je tudi letos potekala pod organizacijskim okriljem Turističnega društva Dravograd in v sodelovanju z Javnim skladom za kulturne dejavnosti OI Dravograd. Seveda pa je dogodek bil podprt s strani Občine Dravograd, Krajevne skupnosti Dravograd, JZ Dravit in TZS Slovenije.

Dogodka se je udeležil tudi podžupan Občine Dravograd Robi Plimon in gostje člani Turističnega društva Vuhred, ki so še dodatno popestrili dobro vzdušje.

V bogatem kulturnem programu je nastopila folklorna skupina in otroški pevski zbor Osnovne šole Dravograd, plesna skupina Country lajf – skupina Dravograd,  v nadaljevanju pa je v organizaciji JSKD potekalo 28. Srečanje harmonikarjev diatonikov. Svoj meh so raztegnili  Ansambel Diaton Muta Vuzenica, Harmonikarska skupina KD Holmec, Diatonični orkester KD Stari trg in Harmonikarska skupina Diaton Dravograd. Vzdušje je bilo prešerno in resnično živahno.

TD Dravograd je po izboru komisije podelil kar 8  priznanj tudi za lepo urejeno okolje v občini Dravograd. Na 12 stojnicah so se predstavila domača društva in kmetije, ki so pripravile bogato ponudbo, sodeloval je še Center za krepitev zdravja ZD Dravograd in drugi posamezniki. Na stojnici Turističnega društva Dravograd pa so kot običajno pripravili slastne miške in pogostitev za vse sodelujoče.

Za dodatno piko na i pa je poskrbelo še sončno vreme, ki je privabilo veliko obiskovalcev od blizu in daleč. Bilo je prijetno nedeljsko druženje.

Vir: TD Dravograd

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Na prvi jesenski dan v nedeljo, 22. Septembra 2024, je pred dvorano Špic D v Dravogradu potekala tradicionalna prireditev Zlata jesen in 28. Srečanje harmonikarjev diatonikov.