Search
Close this search box.

Pihalni orkestri napolnili mestno jedro Slovenj Gradca ob 90-letnici Pihalnega orkestra Slovenj Gradec (FOTO)

Skozi mestno jedro Slovenj Gradca se je sprehodilo in zaigralo 7 pihalnih orkestrov, z več kot 300 članicami in člani.

Na sončno nedeljsko popoldne, 22. septembra 2024, ko se je pričela tudi kolesarska jesen, so v Slovenj Gradcu zazvenele melodije kar sedmih pihalnih orkestrov, ki so v čast 90-letnici Pihalnega orkestra Slovenj Gradec zakorakali skozi mestno jedro.

Zbrana množica je navdušeno pozdravila domači Pihalni orkester Slovenj Gradec pod taktirko dirigenta Petra Valta, ki so mu sledili še orkestri iz Mežice, Raven, Šentjanža, Lesc, Jesenic in Mute.

Med drugim so se dogodka udeležili tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, podžupanja Martina Šisernik, podžupan dr. Peter Pungartnik, poslanec v DZ Dušan Stojanovič, župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec, predsednik Pihalnega orkestra Slovenj Gradec Rudolf Franc Verovnik, mestni svetniki in svetnice.

Zbrane je nagovoril tudi župan Tilen Klugler, ki je zbrane najprej pozdravil:September je praznik, ko naša MO praznuje, pripravili smo veliko pestrih in raznolikih dogodkov. Zelo pomembna letnica pa je obletnica našega pihalnega orkestra in to je 90-letnica neprekinjenega delovanja, za kar vam iskreno čestitam. Glavni osrednji dogodek, ki ga bomo praznovali in se tudi zahvalili pa bo 13. oktobra, ko bo osrednji slavnostni dogodek ob 90-letnici. Ne znam si predstavljati dogodkov, kjer ne bi nastopili naši pihalni orkestri. Od državnih in občinskih proslav, drugih dogodkov, zato vam res iskrena hvala. Hvala vsem, ki ste prišli in se enkrat iskrene čestitke za častitljivih 90 let.”

Kot simbol hvaležnosti so povabljenim orkestrom podarili Lectovo srce, dogodek pa so zaključili kratki nastopi treh orkestrov.

Pihalni orkester Slovenj Gradec s svojo bogato zgodovino ostaja pomemben del kulturnega življenja mesta in širše regije.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Skozi mestno jedro Slovenj Gradca se je sprehodilo in zaigralo 7 pihalnih orkestrov, z več kot 300 članicami in člani.