Search
Close this search box.

FOTO: Čezmejni polmaraton Drava-Drau: Uspešno povezovanje Slovenije in Avstrije

Včeraj, 21. septembra 2024, je v Dravogradu potekal čezmejni polmaraton Drava-Drau Run, ki povezuje Slovenijo in Avstrijo. Privabil je 60 tekačev, kateri so tekmovali v štirih različnih kategorijah na trasi med Dravogradom in Labotom.

Včeraj, 21. septembra 2024, ob 10. uri je v športnem centru Dravograd potekal izjemen dogodek – Čezmejni polmaraton Drava – Drau, ki povezuje dve občini in dve državi.  Prvič je potekal maja letos, takrat v smeri od Labota proti Dravogradu. Tokrat ga je v obratni smeri organiziral Javni zavod Dravit Dravograd v sodelovanju z Geoparkom Karavanke.

Okrog 60 tekačev, ki so tekmovali v štirih različnih kategorijah – na 21, 10, 6 in 2 kilometra – so prišli spodbujat tudi župani, dr. Tomaž Rožen, župan Občine Ravne na Koroškem, Wolfgang Gallant, župan Občine Lavamünd in Anton Preksavec, župan Občine Dravograd.

Med 11 tekači in tekačicami, ki so tekmovali v šolskem teku, je prvi ciljno črto prečkal Samuel Kresnik, drugi je bil Drejc Heber, kot tretja pa je v cilj pritekla Ula Skarlovnik. Na šestkilometrski razdalji so tekmovali trije udeleženci, prvi je ciljno črto prečkal Sergej Filip, druga je bila Lisa Paier, tretja pa Tadeja Filip. 14 tekačev in tekačic je tekmovalo na 21 kilometrski razdalji. Med ženskami je prvo mesto osvojila Iva Kumprej Golob, drugo pa Alenka Završnik. Med moškimi pa je prvo mesto osvojil Christian Kresnik, drugo Patrick Petz, tretje pa Andraž Rotovnik. Na 10 kilometrski razdalji je absolutno prvo mesto med ženskami osvojila Barbara Bischof, druga je bila Maja Varga, tretja pa Tamara Mastnak. Med moškimi pa je absolutno prvo mesto dosegel Tine Kukolj, drugo Martin Schrittesser, tretje pa Andreas Duller. V kategoriji nad 50 let je prvo mesto osvojil domačin Miran Korošak.

Vzdušje na dogodku je bilo izjemno, organizatorji pa upajo, da bo naslednje leto udeležba še večja.

Ob koncu so se organizatorji zahvalili: Zahvaljujemo se vsem organizatorjem in se že veselimo nadaljnjih skupnih dogodkov.”

Vir: Dravit Dravograd

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Včeraj, 21. septembra 2024, je v Dravogradu potekal čezmejni polmaraton Drava-Drau Run, ki povezuje Slovenijo in Avstrijo. Privabil je 60 tekačev, kateri so tekmovali v štirih različnih kategorijah na trasi med Dravogradom in Labotom.