Search
Close this search box.

Otvoritev kolesarnice ob OŠ Brezno-Podvelka ob Tednu mobilnosti (FOTO)

V tednu mobilnosti, ki traja od 16. do 22. septembra, so Občini Podvelka predali v uporabo novo kolesarnico in fitnes opremo.

V ponedeljek, 16. septembra 2024, so v okviru Tedna mobilnosti slavnostno otvorili novo kolesarnico ob Osnovni šoli Brezno-Podvelka. Župan Občine Podvelka Miran Pušnik je ob tej priložnosti poudaril, da so sredstva za ureditev pridobili s pomočjo Ministrstva za okolje, podnebje in prostor.

“Veseli smo, da smo uspeli pridobiti sredstva za ureditev kolesarnice, ki bo pripomogla k večji uporabi koles in zmanjšanju avtomobilskega prometa,” je povedal župan. Glavni poudarek letošnjega Tedna mobilnosti je izboljšanje kakovosti javnega prostora z več površinami za pešce in kolesarje ter več zelenimi površinami. Takšne ureditve pripomorejo k zmanjšanju onesnaženja, hrupa in avtomobilskega prometa, kar vodi k boljši kakovosti življenja.

Poleg kolesarnice je župan izpostavil še opremljanje fitnesa v športni dvorani v Breznu, ki so ga izvedli s pomočjo sredstev iz Javnega razpisa Fundacije za šport, dopolnjenih z občinskimi sredstvi. “Ponosni smo, da smo realizirali tudi ta projekt,” je še dodal.

Občina Podvelka vljudno vabi vse občane k udeležbi na številnih dogodkih, ki bodo organizirani v sklopu Evropskega tedna mobilnosti.

Vir: Občina Podvelka

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V tednu mobilnosti, ki traja od 16. do 22. septembra, so Občini Podvelka predali v uporabo novo kolesarnico in fitnes opremo.