Search
Close this search box.

RRA Koroška objavlja “Proste kadrovske štipendije koroških delodajalcev za novo šolsko leto”

RRA Koroška, regionalna razvojna agencija za Koroško d.o.o. na svoji spletni strani objavlja razpisane kadrovske štipendije koroških delodajalcev za šolsko/študijsko leto 2024/2025 in poziva dijake ter študente, da jih ne spregledajo.

Proste kadrovske si lahko ogledate TUKAJ, predlagajo vam, da kontaktirate delodajalce za možnost pridobitve štipendije. Izbrani štipendisti se bodo imeli možnost po zaključenem izobraževanju pri svojem delodajalcu štipenditorju tudi zaposliti.

Seznam razpisanih kadrovskih štipendij bodo na njihovi spletni strani  sproti dopolnjevali, glede na prijavljene potrebe po kadrovskem štipendiranju s strani koroških delodajalcev. Zato vabljeni tudi vsi koroški delodajalci  prijavi potreb po kadrovskem štipendiranju za šolsko/študijsko leto 2024/2025, ki jih bo RRA KOROŠKA za vas brezplačno objavila na svoji spletni strani.

Izjava direktorja RRA Koroška d.o.o. Uroša Rozmana: »Koroška regija se že nekaj časa sooča z izrazitim pomanjkanjem usposobljenega kadra na različnih področjih, predvsem v industriji, zdravstvu in izobraževanju. Štipendijske sheme predstavljajo odličen način za povezovanje izobraževalnega sistema s potrebami lokalnega gospodarstva in drugih sektorjev. Mladim omogočajo dostop do izobraževanja in hkrati spodbujajo njihovo vračanje v domačo regijo po zaključku študija. Na ta način ne le zapolnjujemo vrzeli na trgu dela, ampak tudi ohranjamo vitalnost in razvoj Koroške. Ker se tudi sami zavedamo, kako zahtevno je iskanje ustreznega kadra, se bomo letos udeležili Kariernega sejma v Dravogradu, kjer bomo RRA Koroško predstavili ne le kot izvajalca razvojnih nalog, temveč tudi kot potencialnega delodajalca, za mlade, ki želijo prispevati k razvoju Koroške regije.«

Več informacij o prijavi potreb po kadrovskem štipendiranju lahko prav tako najdete tudi TUKAJ.

Namen objavljanja razpisanih kadrovskih štipendij koroških delodajalcev je informiranje mladih o zaposljivih poklicih ter krepitev povezovanja mladih in gospodarstva na Koroškem.

Vabljeni, da jih obiščete tudi na KARIERNEM SEJMU 2024, ki se bo odvijal v torek, 24. septembra 2024, od 8. ure dalje v dvorani Špic D v Dravogradu. Se vidimo!

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

RRA Koroška, regionalna razvojna agencija za Koroško d.o.o. na svoji spletni strani objavlja razpisane kadrovske štipendije koroških delodajalcev za šolsko/študijsko leto 2024/2025 in poziva dijake ter študente, da jih ne spregledajo.