Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu bosta ob svetovnem dnevu miru potekala Mirovniški festival in Festival drugačnosti

V mestnem jedru Slovenj Gradca bosta ta petek potekala 26. Mirovniški festival in 17. Festival drugačnosti.

Organizatorji vas tudi letos vabijo, da se jim pridružite na že 26. Mirovniškem festivalu in 17. Festivalu drugačnosti, s katerima bomo ponovno obeležili svetovni dan miru (21. september). Festivala bosta potekala v petek, 20. septembra 2024, od 9. ure dalje v mestnem jedru Slovenj Gradca. 

Evropska komisija je enoletno obdobje med majem 2023 in majem 2024 razglasila za evropsko leto spretnosti, s čimer je želela poudariti, da ustreznejše in bolje usklajene spretnosti odpirajo nove priložnosti ter opolnomočijo posameznike, da v celoti sodelujejo na trgu dela, v družbi in demokraciji, da izkoristijo priložnosti zelenega in digitalnega prehoda ter znajo uveljavljati svoje pravice. Načelo št. 1 evropskega stebra socialnih pravic namreč tudi navaja, da ima vsakdo pravico do kakovostnega in vključujočega izobraževanja, usposabljanja in vseživljenjskega učenja, da pridobi in ohrani veščine, ki mu omogočajo polno sodelovanje v družbi. 

Spretnosti so zaradi zavedanja njihovih pomembnosti izbrali za osrednjo tematiko letošnjega Mirovniškega festivala, kjer ob pojmovanju ohranjamo široko opredelitev znanja, spretnosti in kompetenc; vsega, kar krepi za delo in življenje nasploh. Poleg spretnostim za delo se pozornost namenja tudi tistim za osebni razvoj, vključenost, trajnostnost … ter ob formalnem tudi neformalnemu izobraževanju in podpornim dejavnostim (ozaveščanju, svetovanju …).

Na letošnjem 26. Mirovniškem festivalu, ki ga že nekaj let povezujejo tudi s Festivalom drugačnosti, se bodo na stojnicah predstavljale nevladne in humanitarne organizacije iz cele Slovenije, koroške šole ter invalidske organizacije in društva, ki združujejo ljudi s posebnimi potrebami. Pester bo tudi spremljevalni program z zanimivimi zabavno-ustvarjalnimi delavnicami.

Mirovniški festival je v prvi vrsti namenjen druženju mladih, od najmlajših otrok iz vrtcev do dijakov srednjih šol, za katere organizatorji upajo, da se bodo tudi letos množično odzvali in obiskali prireditev. Seveda pa dogajanje na stojnicah in na odru z veseljem pogledajo tudi malo starejši obiskovalci. Mirovniški festival ostaja tudi v prihodnje ena od pomembnejših tradicionalnih prireditev v mestnem jedru Slovenj Gradca. 

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V mestnem jedru Slovenj Gradca bosta ta petek potekala 26. Mirovniški festival in 17. Festival drugačnosti.