Search
Close this search box.

V Občini Dravograd podelili priznanja Naj prostovoljcem (FOTO)

Podelitev je potekala v sklopu regijskega obiska Slovenske filantropije 16. in 17. septembra 2024 v Dvorcu Bukovje, kjer so se zbrali predstavniki prostovoljskih organizacij in razpravljali o izzivih na terenu.

Občina Dravograd je že dvakrat zapored dobila naziv Prostovoljstvu prijazna občina, kar dokazuje, da se temu plemenitemu delu v občini posveča veliko pozornosti. Tokrat so to nadgradili še s podelitvijo priznanj za Naj prostovoljca/-ko in Naj prostovoljsko organizacijo. 

Dravograd 16. in 17. septembra v dvorcu Bukovje gosti regijski obisk Slovenske filantropije, osrednje organizacije za prostovoljstvo v državi, kjer so se zbrani lahko na terenu seznanili z izzivi, s katerimi se srečujejo lokalne prostovoljske organizacije. Obiska se je udeležil direktor Slovenske filantropije mag. Franci Zlatar, zbrane pa je nagovoril tudi župan Občine Dravograd Anton Preksavec. Ob tem so prvič podelili še priznanja. 

Naj prostovoljka za leto 2023 je postala Dominika Knez, ki je v lanskem letu opravila skoraj 600 prostovoljskih ur v Svetu Krajevne skupnosti Črneče, v Prostovoljnem gasilskem društvu Črneče ter Mladinskem svetu Gasilske zveze Slovenije in v Kulturnem društvu Črneče. 

Naj prostovoljska organizacija v letu 2023 pa je postalo Prostovoljno gasilsko društvo Šentjanž pri Dravogradu, ki je v lanskem letu s svojimi člani opravilo skoraj 43.200 prostovoljskih ur.

Kulturni program je sooblikoval odličen Pihalni kvartet pod taktirko ravnatelja glasbene šole Radlje ob Dravi Mateja Švaba, program je povezovala Katja Čevnik, za čudovito pogostitev je poskrbela Kavarna in Slaščičarna Dravograd.

Iskrena zahvala gre JZ Dravit Dravograd za pomoč pri organizaciji dogodka in Cvetličarni Iris – Peruš za še lepši izgled dvorca Bukovje. 

“Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, prostovoljcem pa se zahvaljujemo za njihovo nesebično pomoč in delo,” so se ob tem zahvalili organizatorji dogodka.

Čestitkam se pridružujemo tudi mi.

Vir: Občina Dravograd

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Podelitev je potekala v sklopu regijskega obiska Slovenske filantropije 16. in 17. septembra 2024 v Dvorcu Bukovje, kjer so se zbrali predstavniki prostovoljskih organizacij in razpravljali o izzivih na terenu.