Search
Close this search box.

V Vuzenici še bolj aktivno v naravi in za naravo vstopajo v Evropski teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti vsako leto obeležujemo med 16. in 22. septembrom.

Kakovostno urejen javni prostor prinaša v vsako skupnost številne koristi. Kjerkoli so prebivalci, njihovi načini opravljanja vsakodnevnih in drugih poti ter njim pomembne dejavnosti enakovredno obravnavani, je kakovost življenja boljša: več je socialne pravičnosti, večja je varnost, manj je hrupa in onesnaženosti zraka.

Vsako leto so lokalne oblasti v EU nagovorjene, da Evropski teden mobilnosti, ki traja med 16. in 22. septembrom, izkoristijo za preizkušanje inovativnih ukrepov celostnega načrtovanja prometnega prostora. To temelji na pravični rabi javnega prostora, uvajanju nove infrastrukture za trajnostno mobilnost in novih tehnologij ali tehnoloških rešitev, s katerimi povečujejo varnost v prometu in dvigujejo kakovost bivanja (ukrepi za umirjanje prometa, merjenje kakovosti zraka in hrupa). V tem času lokalne oblasti še toliko bolj aktivno vključujejo javnost vseh starostnih skupin v vse dejavnosti, povezane s trajnostno mobilnostjo (analiza potovalnih navad, izzivi in nevarni odseki v prostoru, kakovost infrastrukture za ranljive skupine v prometu in pridobivanje drugih povratnih informacij in mnenja občanov).

V Vuzenici so v letošnjem letu že v začetku meseca avgusta pristopili h kampanji, ki so jo pripravili za ETM 2024. Tako so organizirali DRUŽINSKO KOLESARJENJE DO RIBNIKA REŠ, saj so želeli z aktivnostjo spodbuditi aktivno preživljanje prostega časa družin. Prav tako so organizirali VESLANJE NA REKI DRAVI, kjer so želeli prikazati, da se da pot do sosednjih krajev aktivno premagati tudi po reki, kakor so to počeli nekoč.

V tednu od 16. do 22. septembra 2024 pa pripravljajo skupaj s šolo, vrtcem in drugimi aktivnimi društvi številne aktivnosti za različne starostne skupine. Verjamejo, da bo vreme naklonjeno in da bodo lahko izpeljali vse aktivnosti, vključno z lutkovno predstavo in koncertom Ditke, ki bosta potekala na prostem, v objemu narave.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Evropski teden mobilnosti vsako leto obeležujemo med 16. in 22. septembrom.