Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu poteka mednarodni teniški turnir serije WTT

V Slovenj Gradcu se te dni odvija prvi mednarodni tenis turnir - WTT Slovenj Gradec open 2024 in to je tudi zadnji letošnji turnir serije WTT v Sloveniji. Tekmovalci prihajajo iz kar 15 različnih držav.

Turnir poteka od ponedeljka, 26. 8. in vse do nedelje,1. 9. na igriščih Tenis centra Murko. Včeraj je potekala tudi uradna novinarska konferenca.

Organizatorji so prisotnim zaupali, da tekmovalci prihajajo iz kar 15 različnih držav, poleg evropskih držav tudi iz Brazilije, Argentine, Libanona. Med tekmovalci sta dva člana domačega tenis kluba Murko in na to so posebej ponosni. To sta Miha Vetrih in Benjamin Beliš.

Turnir ima denarni sklad kar 15 tisoč ameriških dolarjev. Tekmovalci pa se potegujejo za točke ATP lestvice. Na tiskovni konferenci so spregovorili direktor tenis centra Murko Dejan Murko Hajtnik, direktor teniške zveze Slovenije Gregor Krušič, župan Mestne Občine Slovenj Gradec Tilen Klugler in mladi tenisač Miha Vetrih.

Župan Klugler je ob tem povedal: “Prepoznali so nas kot dobro destinacijo tovrstnega turnirja in takoj smo bila za, da se ta turnir izpelje v Slovenj Gradcu. Podprli smo ga tudi finančno. Koroška je znana po številnih dobrih klubih, ki mednarodno delujejo. Tudi vpisi najmlajših se iz leta v leto v vseh klubih povečujejo. To kaže tudi vedno večje potrebe po novi vadbeni infrastrukturi. To je v Slovenj Gradcu letos že četrti turnir mednarodnih razsežnosti in zelo smo veseli, da je tako. Jeseni se bo na področju juda odvil še eden.”

Partnerji turnirja so Mestna občina Slovenj Gradec, Tenis center Murko, Tenis Slovenija, Innoduler, Lesna vrata in International Tennis Federation.

Prihajajočo soboto si boste lahko ogledali polfinale, v nedeljo pa še veliki finale. Dobrodošli!

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V Slovenj Gradcu se te dni odvija prvi mednarodni tenis turnir - WTT Slovenj Gradec open 2024 in to je tudi zadnji letošnji turnir serije WTT v Sloveniji. Tekmovalci prihajajo iz kar 15 različnih držav.