Search
Close this search box.

Objavljen še tretji javni poziv za dodelitev računalniške opreme

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je včeraj objavil še tretji javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024. Tokrat so nabor upravičencev do prenosnikov, ki jih je lani kupilo ministrstvo za digitalno preobrazbo, precej razširili.
Fotografija je simbolična

V prvem javnem pozivu so se lahko prijavili upravičenci iz prvega dohodkovnega razreda, katerih dohodek na družinskega člana ne presega 230,76 evrov neto. V drugem javnem pozivu so se lahko prijavili upravičenci iz prvega in drugega dohodkovnega razreda ter rejniki, katerih dohodek na družinskega člana ne presega 384,61 evrov neto in imajo vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje.

V tretjem javnem pozivu, ki je bil objavljen včeraj, 26. avgusta 2024, se lahko prijavijo vsi upravičenci iz prvega do vključno šestega dohodkovnega razreda, ki imajo vsaj enega otroka v osnovnošolskem izobraževanju. Zgornja meja povprečnega mesečnega dohodka na osebo je 820,51 evrov neto, pri dodeljevanju prenosnih računalnikov bodo imeli še vedno prednost tisti iz nižjih dohodkovnih razredov, so zapisali na ministrstvu za digitalno preobrazbo. 

Ne glede na število otrok v osnovni šoli lahko upravičenec odda le eno vlogo in dobi en računalnik, vlogo pa sme oddati le eden od staršev.

Rok za prijavo je do 30. septembra 2024. Upravičenci lahko svoje vloge oddajo tudi po elektronski pošti na naslov gc@sklad-kadri.si. Pri prijavi ni potrebno prilagati nobenih dokazil, odločba pa bo poslana priporočeno po pošti. Ob pozitivni odločbi bodo upravičenci brezplačno prejeli prenosni računalnik na dom, z dostavo Pošte Slovenije.

Prenosni računalnik postane po dveh letih trajna last upravičenca. Vsak računalnik ima nameščen operacijski sistem ter programe za urejanje dokumentov, slik, ogled multimedijskih vsebin, brskanje po spletu in komunikacijo.

Vlogo in več informacij o javnem pozivu najdete na spletni strani sklada.  

Spomnimo: Ministrstvo za digitalno preobrazbo je lani, z namenom povečanja digitalne vključenosti prebivalstva, za 6,5 milijona evrov kupilo 13.000 prenosnikov, zaradi česar se bo morala ministrica Emilija Stojmenova Duh že drugič zagovarjati v državnem zboru. Prvo interpelacijo zaradi sumov storitve kaznivih dejanj nevestnega dela v službi, oškodovanja javnih sredstev, davkoplačevalcev in javnih financ je prestala že marca, a je stranka SDS zaradi novih ugotovitev računskega sodišča interpelacijo vložila ponovno.

Naroči se
Obvestilo o
guest

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Denis
Denis
23 dni nazaj

Blamaža samoimenovane ministrice ćefurke in migrantke se nadaljuje. Zrelo za kazenski pregon!

Dogodki

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je včeraj objavil še tretji javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024. Tokrat so nabor upravičencev do prenosnikov, ki jih je lani kupilo ministrstvo za digitalno preobrazbo, precej razširili.