Search
Close this search box.

Grajska kuhna v Šmiklavžu navdušila obiskovalce z okusno kulinarično izkušnjo (FOTO)

V nedeljo, 25. avgusta 2024, so kuhali po grajsko.

V nedeljo, 25. avgusta 2024, se je v Šmiklavžu odvil kulinarični dogodek z imenom Grajska huhna,” ki so ga letos prvič priredili v organizaciji Vaške skupnosti Šmiklavž in Kulturnega društva Šmiklavž. Pod tem imenom se je letos predstavil prvič, in zagotovo ne zadnjič, o čemer pričajo zadovoljni obiskovalci.

Pod tem imenom se namreč skriva prav posebno kulinarično doživetje. Žreb je odločil, kaj bodo krajani pripravili, in tako so na mizah zadišali tradicionalni slovenski jedi, kot so golaž, pasulj, kisla juha ter druge jedi na žlico. Obiskovalci so imeli priložnost okusiti široko paleto okusov, ki so bili skrbno pripravljeni in postreženi.

Da je bila pojedina izjemno uspešna, priča dejstvo, da so bili vsi kotli hitro izpraznjeni, obiskovalci pa so jedi z zadovoljstvom pohvalili. Prireditev je bila torej odlična kombinacija lokalne kulinarične tradicije in prijetnega druženja.

Če ste zamudili to grajsko pojedino, vas bo razveselilo dejstvo, da se bo dogodek zagotovo ponovil, saj je letošnji uspeh pokazal, da ima “Grajska kuhna” svetlo prihodnost. Naslednje leto pa boste morda tudi vi lahko uživali v okusih Šmiklavža!

Vir: Mestna občina Slovenj Gradec

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V nedeljo, 25. avgusta 2024, so kuhali po grajsko.