Search
Close this search box.

Danes se v Slovenj Gradcu pričenja turnir košarke U14 I Feel Slovenia Ball za fante

Letošnji avgust v Slovenj Gradcu bo še enkrat več v znamenju košarke. Dekleta so že zaključila, danes pa nadaljujejo fantje.

Dekliški del 18. izvedbe mednarodnega turnirja U14 I Feel Slovenia Ball je zaključen. Naslov prvakinj so ubranile mlade košarkarice Madžarske. Odlično drugo mesto so osvojile Slovenke.

Pred nami je še drugi teden poln košarke, ko bodo v Športni dvorani Slovenj Gradec na tekmovalni parket stopili fantje. Od srede dalje bo Slovenj Gradec na turnirju U14 I Feel Slovenia Ball gostil šest držav: Hrvaško, Madžarsko, Slovaško, Poljsko, Romunijo in Slovenijo, ki bo imela na turnirju dve ekipi. Naslov prvakov bo pri fantih branila reprezentanca Poljske.

Slovenj Gradec že 18. gosti mednarodni košarkarski turnir U14 I Feel Slovenia Ball, ki je med evropskimi košarkarskimi zvezami zelo priljubljen ter predstavlja prvi mednarodni korak za številne bodoče košarkarske zvezde, tako fante kot dekleta. Tako ne preseneča, da se ga je v košarkarskih krogih prijel naziv neuradnega evropskega prvenstva za košarkarice in košarkarje do 14. leta starosti.

Turnir za fante bo potekal od 14. do 18. avgusta  v športni dvorani Slovenj Gradec.

Tekme se igrajo v Športni dvorani Slovenj Gradec, prav vse pa lahko spremljate v neposrednem spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije. Vse informacije, rezultate, razporede in fotografije najdete na prenovljeni uradni spletni strani turnirja.

Za veliko večino sodelujočih igralcev in igralk do 14. leta starosti tradicionalni turnir U14 I Feel Slovenia Ball predstavlja prvi stik z mednarodno reprezentančno ravnjo košarkarske igre, hkrati pa omogoča ustvarjanje novih prijateljstev s sovrstniki iz različnih evropskih držav.

Vabljeni, da se turnirja udeležite tudi vi in tako vzpodbujate mlade športnike.

Vir: KZS

Dogodki

Letošnji avgust v Slovenj Gradcu bo še enkrat več v znamenju košarke. Dekleta so že zaključila, danes pa nadaljujejo fantje.